Pro-life straatcampagne in Utrecht: de herkerstening van Nederland

Pro-life straatcampagne in Utrecht: de herkerstening van Nederland

THEMA'S:

Zaterdag 5 november zijn we met twaalf vrijwilligers naar Utrecht gegaan voor een straatcampagne om het ongeboren leven te verdedigen. Aan het begin van deze week, de Week van het Leven, willen we hiermee een krachtig geluid laten horen tegen de cultuur van de dood.

Een goed begin

We begonnen op het Vredenburgplein vlak bij Hoog Catharijne een goede plaats waar heel veel mensen langskomen. We waren nog amper begonnen toen een jonge student langskwam die zichtbaar blij was ons te zien en zijn duim opstak en ons bedankte voor deze actie. Er kwam ook een echtpaar uit Argentinië die daar wekelijks een prolife radioprogramma hebben.

Herkerstening

Daarna gingen we verder naar het Janskerkhof. Als locatie kozen we voor het beeld van de H. Willibrord, een symbolische plaats die voor ons van grote waarde is. Willibrord is de apostel die het geloof gebracht heeft in Nederland en nu is het tijd voor een herkerstening. 7 november is zijn feestdag waarop we hem dankbaar gedenken.

Lees ook: Pro-life straatcampagne in Amsterdam: ‘De kruistocht voor het Leven zal niet stoppen!’

Sylvana Simons was woedend

Op deze plek kregen we te maken van veel tegenstand, vooral van een winkelier die het duidelijk niet eens was met onze pro-life boodschap. Hij belde direct de politie en kwam intimiderend naar ons toe met de boodschap dat we daar niet mochten staan. Nadat de politie onze melding gezien had en goedgekeurd droop hij teleurgesteld af. Een linkse activist maakte hier ook een foto van ons en riep op om tegen ons te schreeuwen (argumenten hebben ze namelijk niet). Ook Sylvana Simons was absoluut niet blij met onze actie.

Sylvanaisboos

Bekogeld met eieren

We eindigden de dag op het Domplein, een prachtig en historisch deel van Utrecht. Ook daar was oppositie door twee voorbijkomende fietsers die eieren gooiden, maar daardoor laten we ons niet weerhouden, en het geeft maar weer eens aan dat links geen argumenten heeft.

Een geslaagde campagne

We kijken terug op een geslaagde campagne. We konden honderden flyers met ons manifest verspreiden. We hebben vele mensen gesproken en de pro-life boodschap verteld. De positieve reacties, vooral van jonge mensen, waren zeer bemoedigend en geven extra energie om door te gaan.

Laatst bijgewerkt: 13 februari 2023 11:48

Doneer