Deze jongeren zijn pro-choice – totdat ze zien hoe abortus wordt uitgevoerd

THEMA'S:
screenshot youtube filmpje levatino

Bron: YouTube

Dokter Anthony Levatino aborteerde meer dan 1200 kinderen, voordat hij tot inkeer kwam. Nu legt hij in confronterende filmpjes uit hoe een abortusbehandeling verloopt. Miljoenen mensen zagen afgelopen drie maanden de beelden. De Amerikaanse pro-life groep Live Action liet de filmpjes van Dokter Levatino zien aan pro-choice jongeren. Het resultaat is verbazingwekkend.

Dokter Levatino

Bij dit soort filmpjes denk je vaak: de makers hebben 100 mensen geïnterviewd, en pikken er 10 uit die zeggen wat in hun straatje past. Maar er is objectief bewijs dat de filmpjes van Dokter Levatino van pro-choicers pro-lifers maakt.

Dokter Levatino legt het Amerikaans Congres uit hoe abortus wordt gepleegd. Bron: YouTube

Dokter Levatino legt het Amerikaans Congres uit hoe abortus wordt gepleegd. Bron: YouTube

Eén derde verandert van mening

Naar aanleiding van het succes van de filmpjes is er een onafhankelijke opiniepeiling gemaakt door Survey Monkey, ook bij pro-choice vrouwen tussen 17 en 31 jaar. De uitkomst was ongelofelijk: 34% van de pro-choice vrouwen die de filmpjes gezien heeft, staat aanzienlijk minder sympathiek ten opzichte van abortus. 28% was zelfs voor strengere regels bij abortus! Dat is nog niet alles: 46% van de pro-choice vrouwen schaarde zich achter het idee om dergelijke filmpjes mee te nemen in de seksuele opvoeding van middelbare scholieren. Tot slot vond 39% dat de vier filmpjes van Dokter Levatino aan zwangere vrouwen getoond moeten worden.

De waarheid over abortus

Het Nederlands onderwijs gaat er prat op bij seksuele voorlichting erg duidelijk te tonen wat er bij de geslachtsdaad gebeurt. Scholen moeten dan ook de filmpjes laten zien van Dokter Levatino, zodat jongeren geconfronteerd worden met de waarheid over abortus!

Laatst bijgewerkt: 17 november 2023 16:41

Doneer