Dit heeft Trump al bereikt voor de bescherming van ongeboren kinderen

Dit heeft Trump al bereikt voor de bescherming van ongeboren kinderen

THEMA'S:
President Donald Trump zet pro-life stappen

Donald Trump is een pro-life president. Al tijdens zijn verkiezingscampagne heeft hij pro-lifers grote beloften gemaakt en daar zijn er al een paar van in werking gezet.

Einde aan subsidies

In de eerste maanden als president heeft Trump het beperken van abortus een topprioriteit gemaakt. Enkele dagen slechts na zijn inauguratie tekende hij al een ‘executive order’, die het zogeheten Mexico City-beleid herinvoerde. Dat betekende het einde van Amerikaanse subsidies aan NGO’s, die over de wereld verspreid abortus aanbieden.

Bevolkingsfonds

De tweede belofte, die Trump deed, is ook al in werking: het stopzetten van de subsidiëring van het VN Bevolkingsfonds. Dit fonds heeft bijvoorbeeld het gedwongen abortus-programma van China altijd toegejuicht. Ook dit fonds leidt een flinke schade, zodat het doden van kinderen in de moederschoot vertraagd wordt.

Planned Parenthood

Trump tekende in april een wet, die de subsidies aan de Amerikaanse abortusgigant Planned Parenthood zal stopzetten. Deze organisatie heeft sinds Roe v. Wade meer dan 7.000.000 babies gedood, en investeerde 38 miljoen dollar vergeefs in presidentskandidaat Clinton. Na een eerder aanbod om de subsidies te blijven geven als Planned Parenthood de abortussen zou stoppen en zich alleen zou richten op medische zorg voor vrouwen - welk aanbod de organisatie afwees, is nu de wet getekend, en stopt voor hun de federale geldstroom. Die maakt 40% uit van hun jaarlijkse inkomsten en zal het doden dus zeker doen vertragen.

Verstopte abortusmandaten

Het herroepen en vervangen van Obamacare klonk voor ons Europeanen wellicht hardvochtig, maar wat ons niet verteld wordt is, dat er in de regelgeving veel abortusmandaten verstopt zaten, die onder meer organisaties als de Little Sisters of the Poor in behoorlijke moeilijkheden bracht.

Pro-lifers van naam

Dit is al een behoorlijk pro-life resultaat in de eerste maanden van de regering van president Trump. Dat is niet alleen zijn werk, in zijn team zitten echte pro-lifers van naam. Noemen we alleen maar de vice-president Mike Pence, governeur Mike Huckabee, dr. Ben Carson, priester Frank Pavone en Marjorie Dannenfelser.

Rechters benoemen

Het ruikt naar meer, en dat is mogelijk. Want zowel in het Huis van Afgevaardigden als in de Senaat is er een pro-life meerderheid in de Verenigde Staten. En er is kans dat er ook een meerderheid komt van pro-life rechters in het Hooggerechtshof. Want dat heeft president Trump beloofd, pro-life rechters te benoemen. Het is slechts wachten tot er rechters zullen sterven of hun taak neerleggen, zodat Trump er nieuwe kan benoemen. Wanneer er dan een solide pro-life meerderheid zit, zal dat het einde zijn van de verschrikkelijke onrechtvaardigheid die het Hooggerechtshof in 1973 met Roe v. Wade heeft gebracht: abortus provocatus. De kwestie van abortus zal dan teruggestuurd worden naar de individuele staten, waarvan de meeste wetten hebben die het leven beschermen.

Trump als voorbeeld

Tot die tijd hopen wij dat Trump ook snel zijn belofte zal innen, die gaat over het stoppen van abortus na 20 weken. Hij heeft toegezegd de Pain-Capable Unborn Child Protection Act te tekenen. Die wet zal jaarlijks tienduizenden kinderen het leven redden. Misschien een idee voor het volgende kabinet in Nederland? Premier Rutte, neem een voorbeeld aan Trump en bescherm alle ongeboren kinderen tegen abortus!

⇒ Stirezo komt op voor het recht op leven van de ongeboren kinderen.

Steun onze strijd tegen abortus en doneer nu!

Laatst bijgewerkt: 12 december 2023 15:37

Doneer