Docu: "Euthanasie wordt standaard manier van sterven"

Docu: "Euthanasie wordt standaard manier van sterven"

THEMA'S:

"Als er zoveel tot euthanasie overgegaan wordt in de Lage Landen, dan moet er wel iets mis zijn met de cultuur."

Standaardmanier van sterven

Aan het woord is de Nederlandse ethicus Theo Boer. Hij is een van de medici en ethici in de nieuwe documentaire Affirming Dignity. De documentaire is gemaakt door de Alliance Defending Freedom, een organisatie die opkomt voor godsdienstvrijheid. Boer: "Voor een groeiende groep mensen is euthanasie de standaardmanier van sterven."

"Voltooid leven"

d66_kandidaten_congres1

De documentaire is actueel nu in de politiek stemmen opgaan om ouderen die om wat voor reden dan ook hun leven voltooid achten, te helpen bij de zelfdoding. De Nederlandse staat zal dan hulp bij de (zelf)moord op eigen burgers aanbieden. Drijvende krachten hierachter zijn uiteraard VVD en D66.

Glijdende schaal

De zelfmoord-met-staatshulp past binnen een ontwikkeling waar Boer en andere experts op wijzen in de documentaire: de glijdende schaal. Eerst was euthanasie er voor de vreselijkste uitzonderingsgevallen, nu is het beschikbaar voor mensen met depressie. Wat als mensen euthanasie willen omdat hun zicht vermindert? De wet is bewust vaag gemaakt om geen grens te stellen aan wie euthanasie kan krijgen. Hier zien we hetzelfde als bij abortus, waar de wet spreekt over 'onontkoombare noodsituatie' als voorwaarde voor legale zwangerschapsafbreking. Dat is zo ongedefinieerd dat in de praktijk abortus altijd kan.

⇒ Stirezo komt op voor het recht op leven van de ongeboren kinderen.

Steun onze strijd tegen abortus en doneer nu!

Laatst bijgewerkt: 21 november 2023 13:53

Doneer