EenVandaag weigert te vertrekken uit kantoor van Stirezo

EenVandaag weigert te vertrekken uit kantoor van Stirezo

THEMA'S:

Een interviewer en cameraman van EenVandaag hebben vandaag geweigerd het kantoor van Stirezo in Heilig Landstichting te verlaten, hoewel zij daartoe duidelijk en herhaaldelijk waren aangemaand. Dit gebeurde nadat het interview door woordvoerder Hugo Bos beëindigd was.

Bufferzones

“Het interview verliep eigenlijk heel goed”, vertelt Bos. “Naar mijn eigen gevoel slaagde ik erin om helder onze bezwaren uiteen te zetten tegen het plan van CDA-minister Hugo de Jonge om zogenaamde ‘bufferzones’ voor wakende pro-lifers bij abortuscentra in te stellen.” EenVandaag is een van de vele media die bij Bos een interview hebben aangevraagd over de plannen van minister De Jonge.

Strategie

Op het eind van het interview viel de interviewer van EenVandaag uit zijn rol. Hij ontpopte zich als fanatieke pro-choicer. “Achteraf was het waarschijnlijk een strategie om mij uit de tent te lokken”, aldus Bos. “Ze begonnen mij opeens op mijn gemoed te werken, dat ik geen mededogen had met vrouwen in problemen en dergelijke. Dat verwijt raakt me, want het is precies de reden waarom ik dit werk doe. Het maakte me boos, want ik ben behalve actievoerder ook echtgenoot en huisvader. Ze bleven echter provoceren.” Daarop maakte Bos een einde aan het gesprek.

‘Totaal onprofessioneel’

De interviewer van EenVandaag wilde het interview echter op uitdagende wijze voortzetten. Ondanks herhaalde aandrang van Bos om te vertrekken, bleef EenVandaag in het pand en ging de cameraman door met filmen. “Totaal onprofessioneel”, aldus Bos. “Ze waren op ons eigendom. Pas nadat ik met de politie had gedreigd, zijn ze een half uur later vertrokken.” Bos overweegt een klacht tegen EenVandaag in te dienen.

Laatst bijgewerkt: 9 juni 2021 09:58

Doneer