Engels onderzoek: anticonceptie voorkomt abortus niet

Engels onderzoek: anticonceptie voorkomt abortus niet

THEMA'S:

Een nieuw Engels onderzoek laat zien dat meer dan de helft van de vrouwen die abortus ondergaan, ook anticonceptie gebruikt. 25% daarvan gebruikt de pil of andere hormonale anticonceptie (prikpil, spiraaltje). De andere 25% gebruikte condooms of pessarium.

Niet effectief

Deze groep vormt 51,4 % van de bijna 200.000 jaarlijkse abortussen in Engeland. En de uitgedragen zwangerschappen zullen dit getal waarbij anticonceptie niet heeft gewerkt hoger doen uitkomen. Al met al blijkt anticonceptie zeker niet zo effectief als feministische voorvechters doen voorkomen.

'Gevrijwaard' van kind

De abortusindustrie geeft dit toe, maar wel om daarmee het recht op abortus dringender te maken. Dat zou dan ook anticonceptie zijn, en de enige waarbij een vrouw 'gevrijwaard' blijft van een kind.

Kuis zijn

Dit is de wereld op zijn kop. De zogeheten veiligheid van anticonceptie zorgt juist voor zwangerschappen op een ongelegen moment. Wanneer vrouwen (en mannen) dit zouden weten, kunnen zij hun seksueel gedrag hierop aanpassen, door kuis te zijn.

Geen gezinsplanning

Abortus is geen gezinsplanning. Het is het doden van ongeboren kinderen. De maatschappij heeft hier verantwoordelijkheid te dragen!

⇒ Stirezo komt op voor het recht op leven van de ongeboren kinderen.

Steun onze strijd tegen abortus en doneer nu!

Laatst bijgewerkt: 12 december 2023 15:46

Doneer