Geslaagd appel aan Tweede Kamer, vurig gebed voor kwetsbaar leven

Petitie tegen abortus aanbieden in de Tweede Kamer

Geslaagd appel aan Tweede Kamer, vurig gebed voor kwetsbaar leven

THEMA'S:

Vandaag - dinsdag 22 september - verzamelden katholieken en vrienden van het ongeboren leven uit heel Nederland zich in Den Haag voor de Nationale Gebedsdag. Onder leiding van bisschop De Jong werd de rozenkrans gebeden en een petitie aangeboden aan Tweede Kamerleden van de commissie Volksgezondheid.

DSC01715

NIPT

Met de petitie verzoekt Stirezo de commissie om niet de NIPT aan te bieden aan zwangere vrouwen, omdat dit leidt tot de massale abortus van kinderen met het syndroom van Down. Feitelijk verdwijnen Downkinderen uit Nederland met NIPT. En dat terwijl de Nederlandse overheid altijd het vingertje heft tegen landen als China, waar men meisjes aborteert! Zijn Downkinderen dan minder beschermwaardig dan meisjes?

DSC01634

Kees van der Staaij

De petitie werd in ontvangst genomen door Kees van der Staaij (SGP), Carla Dik-Faber (CU), Hanke Bruins Slot (CDA), Helma Lodders (VVD) en Linda Voortman (GroenLinks). Stirezo waardeert het dat deze volksvertegenwoordigers de tijd namen om naar het volk te luisteren!

Dank aan allen

Stirezo bedankt ook mgr. De Jong, de priesters en de vele andere mensen aanwezig. Onder hen bekende gezichten die al jaren met weer en wind staan voor het ongeboren leven, onder hen nieuwe gezichten die een fris elan brengen in de pro-life zaak. Het gezamenlijk gebed van al deze mensen - tijdens de rozenkrans en tijdens de Heilige Mis achteraf - draagt onze inzet.

Laatst bijgewerkt: 16 november 2023 06:39

Doneer