Geslaagd appel aan Tweede Kamer, vurig gebed voor kwetsbaar leven

de1db9e4990d7f0a28c4792a85f03eb8_XL

Vandaag - dinsdag 22 september - verzamelden katholieken en vrienden van het ongeboren leven uit heel Nederland zich in Den Haag voor de Nationale Gebedsdag. Onder leiding van bisschop De Jong werd de rozenkrans gebeden en een petitie aangeboden aan Tweede Kamerleden van de commissie Volksgezondheid.

DSC01715

Met de petitie verzoekt Stirezo de commissie om niet de NIPT aan te bieden aan zwangere vrouwen, omdat dit leidt tot de massale abortus van kinderen met het syndroom van Down. Feitelijk verdwijnen Downkinderen uit Nederland met NIPT. En dat terwijl de Nederlandse overheid altijd het vingertje heft tegen landen als China, waar men meisjes aborteert! Zijn Downkinderen dan minder beschermwaardig dan meisjes?

DSC01634

De petitie werd in ontvangst genomen door Kees van der Staaij (SGP), Carla Dik-Faber (CU), Hanke Bruins Slot (CDA), Helma Lodders (VVD) en Linda Voortman (GroenLinks). Stirezo waardeert het dat deze volksvertegenwoordigers de tijd namen om naar het volk te luisteren!

Stirezo bedankt ook mgr. De Jong, de priesters en de vele andere mensen aanwezig. Onder hen bekende gezichten die al jaren met weer en wind staan voor het ongeboren leven, onder hen nieuwe gezichten die een fris elan brengen in de pro-life zaak. Het gezamenlijk gebed van al deze mensen - tijdens de rozenkrans en tijdens de Heilige Mis achteraf - draagt onze inzet.

Katholiek Nieuwsblad deed al verslag van de Nationale Gebedsdag en interviewde de Stirezo-woordvoerder. HIER kunt u het lezen.

Foto's volgen spoedig.

Laatst bijgewerkt: 10 juni 2021 09:59

Doneer