Hoe het is om abortus te bestrijden in een links bolwerk

Hoe het is om abortus te bestrijden in een links bolwerk

THEMA'S:

Vechten tegen abortus kan controversieel zijn. Maar tegen abortus strijden in New York City is extreem controversieel. Als onderdeel van een pro-life karavaan hielden TFP Student Action vrijwilligers op 27 oktober 2022 drie pro-familie campagnes in New York City. Ze bezochten drie iconische locaties: Het World Trade Center, de New York City Public Library en St. Patrick's Cathedral.

Abortus is een dagelijkse 9/11

Bijna 3.000 mensen stierven op 11 september 2001 toen 19 terroristen vier vliegtuigen in het World Trade Center, het Pentagon en een veld in Pennsylvania vlogen. Deze dag staat in elke Amerikaanse ziel gegrift, maar vooral in die van New Yorkers. Zij zullen de tragedie nooit vergeten. Elke dag worden bijna 4.000 baby's gedood door abortus. Het is dus juist om te zeggen dat abortus getalsmatig gelijk is aan het verlies van onschuldige levens op 11 september.

Heftige reacties

Om dit tragische feit te benadrukken hielden vijftien TFP-vrijwilligers een campagne in de buurt van Ground Zero. Dit veroorzaakte veel emoties bij zowel pro-lifers als pro-aborts, vooral omdat de TFP-vrijwilligers borden vasthielden met de tekst: "Abortus een dagelijkse 9/11". Pro-lifers waren het daarmee eens, maar pro-aborts gingen zelfs zover dat ze erop spuugden. De reacties waren zeer verschillend.

"Dat bord zegt de brutale waarheid."

"Dat is een heel goed bord."

"Dat bord is walgelijk."

"Ik vind dat bord echt beledigend."

STI WhatsApp-banner

"Jullie zijn wat Amerika groot maakt."

Veel New Yorkers waren bijzonder blij om TFP-vrijwilligers te zien die onschuldig leven verdedigen. Sommigen herkenden TFP Student Action van haar YouTube video's. "Er is veel moed voor nodig om te doen wat jullie doen," zei een zakenman. "Ik kijk naar jullie video's en onderteken jullie petities. Bedankt voor wat jullie doen." Een inwoonster van Chicago was zo blij met de campagne dat ze zichtbaar huilde van vreugde en de vrijwilligers uitbundig bedankte voor hun werk. Een andere dame uit Cordoba, Spanje, was zo enthousiast over het TFP-evenement op Fifth Avenue dat ze TFP-vrijwilligers bijstond toen die op straat in debat gingen met linkse abortusvoorstanders.

1

Nadat een linkse vrouw probeerde een stapel "10 redenen om de ongeborenen te beschermen" flyers van Matthew Shibler te stelen, kwam de vriendelijke Spaanse in actie en berispte de aanvaller, die al snel vluchtte. Voor ze vertrok, zei deze dame tegen de TFP vrijwilligers: "Jullie maken Amerika groot." Andere sympathisanten die voorbij liepen zeiden:

"Zoals Christus over de aarde liep, zo lopen jullie en vechten jullie de goede strijd. Ga zo door."

"We zijn erg blij dat jullie deze strijd voeren."

"Bedankt dat je pro-leven bent in New York. Het is een moeilijke stad."

"U doet Gods werk."

Is geweld een argument?

Sommige reacties waren spuuglelijk. Vrijwilligers Nathan Kinley en Gregory Murphy werden beiden meerdere keren bespuugd. Eén vrouw stal een stapel pro-life flyers en anderen sloegen TFP-vrijwilligers fysiek of spatten drank op hen.

Waken bij abortuscentra is een recht en moet dat blijven!

Zelfs te midden van al het geweld gaf een pro-life man commentaar op de houding van de TFP-vrijwilligers. "Wow! Lastig publiek. Ik vind het knap dat jullie blijven lachen."

Vrouw bekeert zich vanwege linkse agressiviteit

Een vrouw benaderde TFP vrijwilliger Gregory Murphy. Ze legde uit dat ze abortus niet als moord beschouwde en vond dat het in sommige gevallen zou moeten worden toegestaan. Maar midden in hun gesprek stormde een fanatieke linkse vrouw binnen en probeerde de folders van meneer Murphy te stelen. De feministe slaagde erin een flyer te pakken en scheurde die in het gezicht van meneer Murphy terwijl ze vulgaire beledigingen schreeuwde.Het incident schokte de vrouw met wie Mr. Murphy zo beleefd had gesproken dat ze zich naar hem omdraaide en zei: "Ja, abortus is moord. Bedankt voor het gesprek."

Blaffende honden

Een man van middelbare leeftijd met lang haar en zwartgelakte nagels kwam dichterbij. Hij had een klein hondje aan de lijn. Met een cynische glimlach op zijn lippen nam hij foto's van de TFP-vrijwilligers, terwijl zijn kleine hond gromde. Toen begon de man tot ieders verbazing te blaffen tegen de TFP-vrijwilligers. "Is blaffen je enige argument?" vroeg een TFP-lid. "Yup," antwoordde hij. "Dat is alles wat ik heb." Een biologie-ontkenner kwam hier nog mee aan: "Trouwens, mannen kunnen zwanger worden. Ik wed dat je dat niet elke dag hoort."

Lees ook: Pro-life straatcampagne in Amsterdam: ‘De kruistocht voor het Leven zal niet stoppen!’

"Pro-Lifers zijn anti-vrouwen en racistisch" - Echt waar?

Er vonden ook verschillende grappige taferelen plaats. Vaak beschuldigen pro-abortus mannen TFP-vrijwilligers ervan anti-vrouw te zijn. Bij meer dan één gelegenheid toen dat gebeurde, kwam een pro-leven dame uit de menigte en confronteerde met een perfecte timing de pro-abortus. Zo ging dat gesprek:

Pro-abortus man: "Jullie [TFP] zijn allemaal mannen. Jullie hebben niets te zeggen."

Pro-life dame: "Ik ben pro-leven."

Pro-abortus man: "Ik praat niet met jou!"

3

Sommige pro-abortus voorstanders speelden kunstmatig de ras-kaart. Het antwoord was gemakkelijk omdat de zwarte gemeenschap echt schade ondervindt van abortus. In New York City eindigt meer dan 50% van de zwarte zwangerschappen in abortus. Bovendien staat Margaret Sanger, de stichter van Planned Parenthood, te boek als iemand die het Afrikaanse ras wilde uitroeien door middel van abortus.

Kan abortus worden overwonnen?

De strijd tegen abortus gaat door in het Amerika van na Roe. Het lijkt misschien dat abortus en haar Cultuur van de Dood een monoliet is die nooit verslagen zal worden. Maar dat is niet het geval. De vernietiging van Roe v. Wade en de reactie van pro-life New Yorkers is het bewijs dat de pro-life beweging kan winnen, vooral als meer zielen opstaan en de hemel bestormen voor Gods genade. De TFP karavaan laat zien hoe fragiel de "pro-choice" consensus werkelijk is, zelfs in een van de meest gewaardeerde bolwerken van links: New York City. Daarom moeten pro-leven kruisvaarders doorgaan met bovennatuurlijk vertrouwen in Gods uiteindelijke overwinning, en blijven vechten voor het recht op leven.

"Heb goede moed, Ik heb de wereld overwonnen" (Johannes 16:33b).

Dit artikel verscheen eerder op TFP.org

Laatst bijgewerkt: 8 december 2022 15:37

Doneer