Juist abortuscentra verharden: leugens en laster weersproken

THEMA'S:

Vrijwilligers van Stirezo waken geregeld bij abortuscentra in heel Nederland. Ook bij Bloemenhovekliniek in Heemstede. Een kliniek die internationaal bekend is en door heel Europa adverteert om zwangere vrouwen naar Heemstede te lokken.

De directrice van de Bloemenhovekliniek heeft op 12 januari jl. in Noordhollands Dagblad de wildste leugens verkondigt en de ergste laster verspreid over onze wakers. We zouden “vrouwen op een vervelende manier lastigvallen, ze kanker toewensen en roepen dat ze zullen branden in de hel.”

Niet de anti-abortusgroeperingen, maar de Bloemenhovekliniek verhardt juist. Daarom doen wij graag een boekje open over de misstanden bij dit abortuscentrum.

Werkwijze verzwijgen

Het doden van kinderen in de baarmoeder is in Nederland toegestaan tot 24 weken zwangerschap. Terwijl in de omringende landen de grens bij 12 weken ligt. De Bloemenhovekliniek is één van de weinige abortuscentra die ook abortussen na 12 weken uitvoert. Maar fatsoenlijk vertellen hoe dat gebeurt, dat verzaken deze aborteurs.

Zowel op de website als in de brochures van de Bloemenhovekliniek komt het woord “kind” niet voor en is niets te lezen over de behandelwijze. Wel dat er gecuretteerd wordt of behandeling met instrumenten plaatsvind, maar hoe? Dat wordt niet verteld.

Afgelopen jaar heeft het AMC een breed onderzoek gepubliceerd over de grote zorgen en mogelijke complicaties bij curettage. Tot wel 70% meer kans dat een volgende zwangerschap voor de 32 weken eindigt met alle gevolgen van dien.

De Bloemenhovekliniek waarschuwt de vrouwen hier niet voor, nee ze zetten vrouwen bewust op het verkeerde been, citaat van de site: “In het algemeen heeft de behandeling geen nadelige invloed op volgende zwangerschappen.” Een vrouw zou toch eens afgeschrikt kunnen worden en een abortus afzeggen...

Naast curettage voert de Bloemenhovekliniek bij late zwangerschappen dilatatie & evacuatie (D&E) uit. Ook hier ontbreekt fatsoenlijke uitleg van hoe de procedure verloopt. De aborteurs van Heemstede verzwijgen dat wat D&E inhoudt: het kraken van de kinderschedel, het losrukken van de ledematen en nog meer gruwelijkheden.

Fraude

Dat is niet alles. In 2017 werd bekend dat ook Bloemenhove op grote schaal heeft gefraudeerd en de overheid voor maar liefst € 1.400.000,- heeft opgelicht… En ze mogen gewoon door gaan zonder gevolgen. Dat moet een hardwerkende ondernemer eens proberen.

Blijkbaar is geld het enige dat telt voor de Bloemenhovekliniek. De waarheid wordt verdraaid, de overheid, opgelicht, vrouwen worden voorgelogen en ook de media wordt op het verkeerde been gezet.

Sommige media prikken door de misleidingen van de Bloemenhovekliniek heen. Zoals Nederlands Dagblad. Dat vroeg het abortuscentrum in 2017 meermaals om openheid te geven over de boekhouding. Dat weigerde de Bloemenhovekliniek, omdat de vragende journalisten een christelijke overtuiging hebben. De Bloemenhovekliniek verleent geen neutrale zorg, maar voert een ideologische kruistocht. Het welzijn van kwetsbare vrouwen en ongeboren kinderen is daar absoluut niet mee gediend.

Concrete hulp bieden

Tot slot over hoe wij nu echt te werk gaan bij abortuscentra.

De wakers bij de klinieken bieden hulp aan, een luisterend oor. Vele goede gesprekken worden gevoerd voor de deur en menige afspraak wordt afgezegd omdat concrete hulp kan worden geboden waardoor vrouwen toch kunnen kiezen voor hun kindje. Dat is het doel! Hulp bieden aan vrouwen in nood die vaak onder enorme druk staan van hun partner of directe omgeving die geen kind wil.

Met verwensingen dat vrouwen in nood kanker moeten krijgen of branden in de hel weet je één ding zeker: je komt niet met ze in gesprek. En laat dat gesprek nu net ons doel zijn. Vandaar dat wij nimmer de woorden hebben gesproken die de directrice van het abortuscentrum ons in de mond legt.

Abortus is meestal een korte termijn oplossing bij vrouwen in nood, waarbij één mensenleven wordt beëindigd en een ander vaak wordt beschadigd. Blijkbaar is frauderen nog niet genoeg om de inkomsten veilig te stellen en mag er geen enkele afspraak worden afgezegd om rendabel te kunnen werken. De aantijging van Elma Stitzinger, directrice van Bloemenhove aan de wakers is een lasterlijke leugen van de bovenste plank.

⇒ Stirezo komt op voor de bescherming van ongeboren kinderen tegen abortus. Steun ons pro-life werk en help met een donatie!

Laatst bijgewerkt: 9 juni 2021 11:25

Doneer