'Kamala Harris verstrengelt belangen met abortusindustrie'

'Kamala Harris verstrengelt belangen met abortusindustrie'

THEMA'S:

Kamala Harris, de democratische vice-presidentskandidate naast Joe Biden, heeft verregaand samengespannen met de internationale abortusorganisatie Planned Parenthood, die in Nederland vertegenwoordigd wordt door Rutgers.

Harris deed dat als hoofdaanklager (attorney general) van Californië. Een nieuwe video laat dit zien.

Lucratieve handel

De samenspanning leidde ertoe dat onder Kamala Harris de Californische wet tegen het publiceren van in privé-omstandigheden gemaakte video-opnames, ingezet werd tegen David Daleiden. Daleiden maakte vijf jaar geleden naam met opzienbarende undercoveropnamen van gesprekken met vertegenwoordigers van Planned Parenthood. Daaruit bleek zonneklaar hoezeer die zich namens hun organisatie met de lucratieve handel in organen bezighielden: organen van geaborteerde kinderen, tot complete hoofdjes aan toe.

Geheime vergadering

Het door Daleiden ontmaskerde Planned Parenthood wendde zich daarop voor hulp tot de progressieve hoofdaanklager van Californië van dat moment, Kamala Harris. Zij belegde in maart 2016 een geheime vergadering in Los Angeles met verschillende stafmedewerkers van Planned Parenthood. Daarin bespraken zij de zaak-Daleiden, als ook de legislatieve (uiteraard abortus liberaliserende) agenda van Planned Parenthood. Intussen bekenden de afnemers van de door Planned Parenthood geleverde organen schuld aan de illegale orgaanhandel. Zij kwamen weg met een miljoenenschikking.

Waken bij abortuscentra is een recht en moet dat blijven!

Appartement overhoop

Nog geen twee weken na de geheime bijeenkomst met Planned Parenthood stuurde Kamala Harris een huiszoekingsteam op Daleiden af. “Elf agenten drongen onder leiding van Harris bij mij binnen”, vertelt Daleiden. “Ze haalden heel mijn appartement overhoop, namen al mijn video opnameapparatuur in beslag, al mijn computer- en andere benodigdheden voor het undercoverwerk.” Gelukkig was van alles een back-up gemaakt.

‘Enorme doofpot’

Notities in het zaaksdossier maken duidelijk dat Planned Parenthood er bij Kamala Harris nadrukkelijk op aangedrongen had de flat van Daleiden binnen te vallen, beslag te leggen op diens video’s en eventuele nieuwe opnamen onmogelijk te maken. Daleiden: “Daarom probeerden ze al het onbewerkte videomateriaal in beslag te nemen en een enorme doofpot tot stand te brengen.”

Welgezinde organisatie

Dit was echter slechts een van de vele dingen, aldus Daleiden, “die Kamala Harris als hoofdaanklager van Californië bereid was te doen om de macht van het Openbaar Ministerie ten dienste te stellen van een machtige en politiek welgezinde organisatie als Planned Parenthood.”

Minister, stop de Nederlandse financiering van buitenlandse abortus!

Verkiezingscampagne

Haar samenspanning met het abortussyndicaat gaat echter nog verder. Toen Kamala Harris een zetel wilde verwerven in de senaat, liet zij haar verkiezingscampagne financieren door Planned Parenthood. Als wederdienst promootte zij de abortusorganisatie in haar campagne en wierf zij daar op haar beurt weer fondsen voor.

Vrije nieuwsgaring

Al die tijd was zij nog steeds hoofdaanklager van Californië, trok zij zich niet van de zaak tegen Daleiden terug, maar hield zij zich daar juist bewust en persoonlijk mee bezig en zorgde zij ervoor dat de wet tegen illegale opnamen tegen Daleiden kon worden ingezet, hoewel die duidelijk bedoeld was voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, en nooit eerder was ingezet om de vrije nieuwsgaring is bemoeilijken.

Stop gedwongen euthanasie

Algemeen belang

Daleiden: "Ik ben niet de eerste persoon die ooit een undercover video heeft opgenomen in Californië." Er zijn immers talloze voorbeelden van lokale tv-journalisten en activisten die in het algemeen belang zonder enige probleem undercover-videoreportages in de staat Californië hebben mogen opnemen en publiceren. "Toch ben ik op de een of andere manier de eerste persoon die ooit de Californische video-opnamewet tegen zich ingezet heeft gekregen vanwege het verzamelen van nieuws", vervolgt Daleiden.

Schending burgerrechten

"Het is daarom vrij duidelijk dat alleen ik het doelwit was van Kamala Harris, omdat ik kritiek durfde te uiten op Planned Parenthood en de abortusindustrie”, zegt Daleiden. Vanwege de ongelijke behandeling door Harris en de schending van zijn burgerrechten heeft Daleiden een proces tegen voormalig hoofdaanklager Harris aangespannen. “De plaatsvervangende aanklager van Kamala Harris heeft toegegeven dat de reden dat ik en ik alleen tot doelwit ben gemaakt was om mij te straffen voor wat het mijn plicht is te zeggen: Planned Parenthood verkoopt baby-organen.”

Laatst bijgewerkt: 10 april 2021 15:12

Doneer