Kees van Helden: 'Zonder beraadtermijn verdwijnt de kans op hulp elders'

Kees van Helden is een prominente pro-lifer. Bron afbeelding: Family7.

Kees van Helden: 'Zonder beraadtermijn verdwijnt de kans op hulp elders'

THEMA'S:

Linkse partijen ijveren voor flitsabortus, door afschaffing van de vijf dagen beraadtermijn. Dat zou desastreus zijn, stelt pro-life leider Kees van Helden in deze gastbijdrage. Niet alleen wordt het kind dan sneller gedood, de vrouw in nood zal ook moeilijker hulp vinden als zij onder hevige druk gezet wordt om onmiddellijk te aborteren.

Abortus zo makkelijk mogelijk maken

Het fanatisme van VVD, GroenLinks, D66 en PvdA om de abortuswet maar zo ver mogelijk te verruimen is ongekend hoog. Het lijkt op een kruistocht waarbij alles uit de kast wordt getrokken om abortus zo makkelijk mogelijk te maken. Alsof het gaat om een persoonlijke kwestie om de groeiende pro-life beweging te doen stoppen. Echter het welzijn, de bescherming van de vrouw in nood verliest men uit het oog.

Veel verhalen over pijn en gemis

De verhalen op de website van Fiom liegen er niet om. Bijna 70% van de verhalen gaat over spijt van de beslissing, pijn, gemis, geen zin meer in het leven hebben, kon ik nog maar terug. Meer dan 50% van de verhalen gaan over de druk van de familie, naaste omgeving, van de partner. En juist die vrouwen laten we door een mogelijke afschaffing van de vijf dagen bedenktijd in de steek!

Ook op andere websites

Niet alleen op de website van Fiom vertellen vrouwen hun spijtverhalen. Ook op ander sites zoals Libelle, Linda, Flair, Margriet, Vriendin, Babybytes, Mamaenzo, Telegraaf, Grazia, Mamaplaats en vele anderen wemelt het van persoonlijke verhalen van spijt na abortus. Hier is dus in het voortraject tot de abortus duidelijk iets niet goed gegaan.

De nood bij vrouwen is hoog

Vanuit mijn vorige positie als voormalig voorman bij een pro-life organisatie weet ik uit de vele persoonlijke gesprekken hoe groot de nood is bij de vrouwen in nood. En ja, er zijn vrouwen die geen moeite hebben om een jong pril leven af te breken. Uit de jaarcijfers blijkt zelfs dat er een grote groep vrouwen is die meerdere keren voor een abortus komt. Persoonlijk heb ik een keer een vrouw gesproken die maar liefst twaalf (!) keer een abortus onderging. Zij had duidelijk andere hulp nodig.

Kans op hulp

De nood bij vele vrouwen bestaat uit het feit dat ze gedwongen werden door de partner of familie. Met vijf dagen bedenktijd heeft de vrouw na het intakegesprek nu nog de kans om elders hulp te zoeken zodat ze haar kindje kan beschermen. Bij afschaffing van de vijf dagen bedenktijd voor abortus is die kans verkeken en zal het leven van haar kindje direct worden afgebroken, met alle psychische gevolgen voor de vrouw.

Lees ook: Trendbreuk: seculiere partijen keren zich tegen abortusgedram van D66

Tweede Kamerdebat

In het Tweede Kamerdebat van donderdag wordt het woord ‘betuttelend’ gebruikt, alsof de vrouwen niet in staat zijn zelf goed te kunnen kiezen. Het debat wordt daarmee geframed en de werkelijkheid van de nood waar veel vrouwen in zitten blijft buiten beeld.

Abortuspil is traumatisch

De medicamenteuze abortusbehandeling (abortuspil) wordt gepromoot alsof het een onschuldige, eenvoudige procedure is. Deze doe-het-zelf-abortusmethode is voor vele vrouwen uitermate traumatisch omdat niet een arts maar zij zelf het prille leven van hun kindje thuis beëindigen. Een ander kunnen ze daar niet de schuld van geven.

Abortuscentra zijn tegen afschaffing

Heel tekenend is dat vijf abortuscentra, zo meldt RTVOost, geen voorstander zijn van de afschaffing van deze vijf dagen bedenktijd. De hetze van de politieke partijen tegen de groeiende pro-life beweging in Nederland is schadelijk voor de vrouwen in nood en schiet zijn doel volledig voorbij.

Burgemeester van Haarlem, handhaaf het recht op pro-life waken!

Laatst bijgewerkt: 29 januari 2022 14:04

Doneer