Marieke gaat bidden bij abortuskliniek: "Best eng"

Marieke gaat bidden bij abortuskliniek: "Best eng"

THEMA'S:

De voordeur van de abortuskliniek is het laatste trefpunt voordat abortus plaatsvindt. Daar kunnen wij bidden voor de ongeboren kindjes en ongewenst zwangere moeders hulp aanbieden. Een Stirezo-vrijwilliger deed dat voor de eerste keer.

Pro-lifers bij abortuscentrum

De Biltstraat, hartje Utrecht. Veel fietsers en voetgangers, op weg naar hun eigen bestemming. Bij een groot wit gebouw kijken ze op: daar staan nonnen. Een met een bord, daarop een ongeboren kindje van 12 weken. Het zijn Duitse religieuzen, die er bidden tegen abortus. Je ziet de passanten nadenkend hun weg vervolgen.

biddenkliniekstirezo

De nonnen zijn van Donum Domini, een nog jonge gemeenschap die zich dag aan dag inzet voor het ongeboren leven en hulp aan de moeders. Ze zijn toegewijd aan de H. Eucharistie en Maria en kleden zich daarom in wit en blauw. Het apostolaat van de gemeenschap steunt op een flink gebedsleven.

Huis met vele kamers

In Bad Laer, Duitsland, heeft Donum Domini een prachtig groot huis gekregen met genoeg kamers om er vrouwen tijdelijk in te kunnen laten wonen. Er worden cursussen aangeboden rondom het leven met overnachtingsmogelijkheid. De gemeenschap heeft contact gezocht met Stirezo om in Nederland een belangrijk werk te mogen verrichten: het bidden bij abortuscentra en vrouwen die er aankomen een alternatief bieden. In Duitsland zijn daarvoor te strenge regels en dus wijken zij uit naar Nederland. Natuurlijk zijn wij daar erg blij mee en hebben inmiddels goede contacten met ze.

"Liefdevol en met goede informatie"

De zusters hebben in Casa Nova, het stichtingshuis van Stirezo, al enkele keren een cursus gegeven om te leren hoe je de vrouwen het beste kunt benaderen: liefdevol en met goede informatie. Ze geven ze een rozenkrans en een wonderdadige medaille. De zusters volgen het voorbeeld van Mgr. Reilly, die meerdere tientallen jaren bij abortusklinieken in Amerika heeft gebeden en vrouwen raadgegeven en daarmee jaarlijks 5000 baby’s redde en uiteindelijk als resultaat had, dat het abortuscentrum gesloten is. Zijn werk heeft navolging gevonden met talrijke groepen in vele landen.

Ook telefonische hulp

De zusters zitten in het rooster van een telefoonhulplijn waar zwangere vrouwen met vragen terecht kunnen. Ze begeleiden de vrouwen verder telefonisch of in het huis, geven catechese aan jongeren en bidders over natuurlijke geboorteregeling en de seksuele moraal van de Kerk. Ook hebben de zusters contacten met pro-life groeperingen die financiële hulp kunnen bieden, want de betreffende vrouwen hebben vaak grote problemen, die individuele begeleiding en praktische hulp noodzakelijk maakt. Zo kan het ook zijn, dat de gemeenschap heel praktisch helpt met een verhuizing.

Bestel Door het oog van de waker

Als vrijwilliger samen op stap

Ik ben als vrijwilligster voor Stirezo een paar dagen op bezoek geweest om mee te leven en te leren over de methode van hulpverlening. Een hartelijk welkom in een goede katholieke sfeer. Alles wat ik er de dagen geleerd heb, hebben we meteen in praktijk gebracht door naar de abortuskliniek in Utrecht te rijden en daar een halve dag te bidden en vrouwen raad te geven.Dat bidden was de eerste keer best eng. Wat als mensen bot reageren of ons zelfs willen wegsturen? De regels klinken hard, er moet een vergunning zijn, je mag geen stap op het terrein zetten en niet kloppen op de ramen van auto’s die binnenkomen.

Bevroren voeten: "maar het mag een offertje kosten"

Lichamelijk was het die dag zwaar, want het was guur koud. Na een paar uur had ik bevroren voeten en stijve handen. En de dagen erna flink verkouden. Maar het mag een offertje kosten! Het geeft hoop dat toen wij de vrouwen informatie aanboden en een gesprekje met ze aanknoopten ze dat meestal dankbaar aannamen en er een paar goede gesprekken waren. We ontmoetten een jonge vrouw, die enkele weken geleden abortus had laten plegen. Zij kwam voor een na-onderzoek, had veel verdriet en wij konden haar echt troosten door te wijzen op Gods vergevende genade, en door de informatie voor hulplijnen en een wonderdadige medaille mee te geven.

Bidden voor moeders... en abortuspersoneel

Bijzonder was een gesprek dat we hadden met een jongeman, die er als stagiair aan de slag is. Ik ging naar de kliniek om te bidden voor ongewenst zwangere vrouwen, maar het gesprek met deze stagiair deed mij beseffen dat we net zo hard moeten bidden voor de mensen die er werken. Ik denk dat ik heb mogen ervaren, dat biddende mensen voor een abortuskliniek anderen doet inzien, dat er voor het leven gestreden mag worden. 30.000 abortussen in Nederland alleen al is een groot kwaad en daar kunnen we en moeten we tegen opstaan. Dat willen we doen door gebed en hulp aan ongewenst zwangere vrouwen via de opbouw van gebedsgroepen bij de abortusklinieken. In de zekere hoop dat daarmee levens en zielen gered worden.

Marieke Al

⇒ Stirezo komt op voor het recht op leven van de ongeboren kinderen.

Steun onze strijd tegen abortus en doneer nu!

Laatst bijgewerkt: 21 november 2023 14:03

Doneer