March for Life 2023: Vastberaden op weg naar een nieuwe kruistocht voor het leven

March for Life 2023: Vastberaden op weg naar een nieuwe kruistocht voor het leven

THEMA'S:

Duizenden en duizenden verzamelden zich op 20 januari 2023 in Washington, D.C., voor de jaarlijkse March for Life, ter gelegenheid van 50 jaar na de beruchte Roe vs. Wade beslissing die abortus in Amerika legaliseerde. Dit jaar is heel bijzonder omdat we vieren dat het Hooggerechtshof de nachtmerrie Roe vs. Wade ongedaan heeft gemaakt.

1

We zijn nog maar net begonnen

Nu, meer dan ooit, moeten we de aanval doorzetten en niet streven naar compromissen of zelfgenoegzaamheid. De weg naar nieuwe overwinningen vereist een nieuwe fase in de pro-life strijd die alle verwoestende effecten van de seksuele revolutie volledig verwerpt.

Overwinningsronde naar de volgende kruistocht

Gemotiveerd door de omverwerping van Roe v. Wade, marcheerde de overweldigende jeugdige menigte met een steeds groter enthousiasme voor de pro-life zaak. De sfeer werd gekenmerkt door een gevoel van feest en vastberadenheid.

2

Leden van de American Society for the Defense of Tradition, Family and Property (TFP), samen met hun Holy Choirs of Angels Marching Band die doedelzakken, koperblazers, fluiten en trommels speelde, sloten zich bij de demonstranten aan. De muziek was vrolijk en krachtig, en moedigde de marcherende mensen aan om hun vastberadenheid om abortus te verslaan te versterken.

Het was stil aan de overkant

TFP-leden droegen ook een spandoek met de tekst: "Zuiverheid is het antwoord! De Amerikaanse TFP roept post-Roe Amerika op om de seksuele revolutie krachtig te verwerpen." Een ware zee van spandoeken en borden van groepen uit het hele land bedekte de National Mall tijdens de openingsbijeenkomst. Een immense menigte vulde vervolgens de straten die naar het Capitool paradeerden. Overal waren jonge mensen en gezinnen het bewijs dat de beweging toekomst heeft. Pro-abortus tegenbetogers waren nergens te bekennen.

Lees ook: Abortussen in Texas dalen met 97% na vernietiging Roe v. Wade

Voorwaarts naar de volgende fase in de Pro-Life kruistocht

TFP-vrijwilligers deelden kopieën uit van hun pro-life verklaring aan de menigte die langsliep. "Moving Forward to the Next Phase in the Pro-Life Crusade" (voorwaarts naar de volgende fase in de pro-life kruistocht), was de titel. De verklaring erkent de vernietiging van Roe v. Wade, maar somt de waarden en principes op die nu verdedigd en gepromoot moeten worden om de hoofdoorzaak van abortus - de seksuele revolutie - te verslaan.

Roe v. Wade slechts topje van de ijsberg

In de flyer staat: "Een post-Roe Amerika moet dus de hele seksuele revolutie verwerpen. Van anticonceptie en echtscheiding tot de huidige lhbt-agenda in al zijn morele gruwel... een post-Roe Amerika moet niet rusten tot elke laatste morele vernietiging door de seksuele revolutie is teruggedraaid."

3

"Terwijl we dit jaar marcheren, laten we God danken voor de overwinning van Roe v. Wade. Laat het ons katapulteren naar de volgende fase van de pro-life kruistocht."

Alles puur en moreel

"Sommigen zeggen graag dat het omverwerpen van Roe v. Wade de noodzaak van de mars wegneemt, zei TFP Student Action leider John Ritchie. "Ze hebben het helemaal mis. We zullen pas stoppen met de mars als abortus door middel van zwangerschapsonderbreking is uitgebannen in Amerika!"

4

Met deze mars dankt Amerika God voor de omverwerping van Roe v. Wade en smeekt Hem om de genade om de strijd voort te zetten totdat we een zuivere en morele samenleving worden die elke morele gruwel verwerpt. Met Gods hulp kan dat. Met Zijn hulp is alles mogelijk.

Dit artikel verscheen eerder op TFP.org

Laatst bijgewerkt: 26 januari 2023 08:39

Doneer