Mars voor het Leven: pro-lifers klagen de zonde van abortus aan

Vrijwilligers van Stirezo bij de Mars voor het Leven. Met hun spandoek zetten ze het pro-life getuigenis van pater Jan Koopman voort.

Mars voor het Leven: pro-lifers klagen de zonde van abortus aan

THEMA'S:

Stop de zonde van abortus! Deze boodschap brachten pro-lifers van Stirezo op de Mars voor het Leven van zaterdag 12 november. Samen met vele duizenden Nederlanders getuigden zij in Den Haag van het recht op leven.

Aborteurs hielden tegendemonstratie

De Mars begon op het Malieveld, waarna een tocht door de binnenstad van Den Haag werd gemaakt. Ook langs het Binnenhof, waar wetgevers werk moeten maken van de wettelijke bescherming van het ongeboren kind. Onderweg kwamen we nog tegendemonstranten tegen. Onder hen ook aborteurs van de Bloemenhove’kliniek’, waar levensvatbare kinderen gedood worden. Tegenover hun geschreeuw stelden wij het gebed. Bekijk de video:

Pro-life spandoeken doen het kwartje vallen

De organisatie van de Mars wilde helaas geen spandoeken en andere zichtbare pro-life uitingen. Daardoor kwam de boodschap minder sterk over. Voorbijgangers vroegen zich hardop af waar deze optocht voor was. Pas toen onze pro-life spandoeken langskwamen, viel het kwartje. Dat is een gemiste kans.

Mvhl2022 1

Is het een muziekconcert? Een demonstratie voor klimaat? De neiging onzichtbaar te willen zijn, ondermijnt het pro-life getuigenis.

Gehoord én gezien in heel Nederland

We kijken met tevredenheid terug op de Mars. We danken God dat we na een 'coronapauze' van twee jaar weer de Mars kunnen houden. We bidden dat ons getuigenis gehoord én gezien wordt in heel Nederland, en dat mensen bekeerd worden tot Gods gebod "Gij zult niet doden!"

Mvhl2022 2 min

Laatst bijgewerkt: 14 november 2022 15:02

Doneer