Moeder Teresa heilig verklaard: 'Abortus grootste vernietiger van liefde en vrede'

Moeder Teresa heilig verklaard: 'Abortus grootste vernietiger van liefde en vrede'

THEMA'S:
Mutter Teresa, lachend, Dezember 1985

Komende zondag (4 september) wordt Moeder Teresa heilig verklaard door paus Franciscus. Weldra mogen wij spreken over Heilige Moeder Teresa.

Toonbeeld van naastenliefde

Geen twintigste-eeuwse heilige is zo bewonderd door het brede publiek als Moeder Teresa. Vraag een willekeurig persoon naar het toonbeeld van naastenliefde voor de verworpenen en hij antwoordt met haar naam.

Moeder Teresa

Er is echter een onbekende kant van Moeder Teresa, zorgvuldig verborgen door de gevestigde machten die liefst zien dat christenen zich beperken tot de schade van armoede zonder zich te moeien met de schade van seksuele vrijheid, dat quasi-sacrament van de Seksuele Revolutie.

Publiekelijk tegen abortus

Die onbekende kant van Moeder Teresa is haar onvermoeibare strijd voor de bescherming van ongeboren kinderen. Keer op keer sprak zij zich publiekelijk uit tegen abortus. En hoe bekender zij werd, des te meer kritiek krijg zij vanwege haar pro-life standpunt. Het motiveerde haar juist om de pro-life boodschap nog meer naar voren te brengen.

Legendarische pro-life toespraak

Bijzonder moedig was een toespraak die Moeder Teresa in 1994 hield tijdens de National Prayer Breakfast, waarbij president Bill Clinton, zijn vrouw Hillary Clinton en vice-president Al Gore aanwezig waren. Teresa moet ongetwijfeld de verleiding gevoeld hebben om, nu zij het woord had in de ruimte met de machtigste mannen ter wereld, op te roepen tot het moreel salonfähige - bijvoorbeeld meer Amerikaanse steun bij armoedebestrijding.

Abortus: "grote vernietiger van de vrede"

Teresa gaf niet toe. Zij predikte de volle waarheid over een onrecht dat nog groter is dan de massale armoede die zij in India zo goed kende: het onrecht van massale abortus. In haar toespraak zei Moeder Teresa:

Maar naar mijn gevoel is de grootste vernietiger van de vrede tegenwoordig abortus, omdat het een oorlog is tegen het kind, een direct doden van het onschuldige kind, moord door de moeder zelf. En als wij accepteren dat een moeder zelfs haar eigen kind kan doden, hoe kunnen we dan andere mensen vertellen elkaar niet te doden? Hoe halen wij een vrouw over geen abortus te plegen? Zoals altijd moeten wij haar overhalen met liefde en herinneren wij onszelf eraan dat liefde betekent dat je bereidheid bent te geven tot het pijn doet. Jezus gaf ons zelfs Zijn leven om ons lief te hebben. (..) Door abortus leert de moeder niet liefhebben, maar doodt zij zelfs haar eigen kind om haar problemen op te lossen. En door abortus wordt de vader verteld dat hij geen verantwoordelijkheid hoeft te nemen voor het kind dat hij in de wereld heeft gebracht. Die vader zal waarschijnlijk andere vrouwen in dezelfde problemen brengen. Dus abortus leidt tot meer abortus. Elk land dat abortus accepteert, leert zijn volk niet om lief te hebben maar om geweld te gebruiken om te krijgen wat zij willen. Dit is waarom abortus de grootste vernietiger van liefde en vrede is.

Moeder Teresa, vriendin van de armen en advocaat van de ongeborenen, bid voor ons pro-life werk en voor een einde aan het onrecht van abortus!

Een spandoek met Moeder Teresa flankeert hulpbisschop De Jong tijdens de Nationale Gebedsdag van Stirezo in 2015.

Een spandoek met Moeder Teresa flankeert hulpbisschop De Jong tijdens de Nationale Gebedsdag van Stirezo in 2015. Bron: Stirezo-archief.

Laatst bijgewerkt: 21 november 2023 12:01

Doneer