’Na Amerika nu Europa’

Hugo Bos van Stirezo organiseerde wat de directeur van Bloemenhove nu erkent als het 'absolute dieptepunt' voor zijn organisatie.

’Na Amerika nu Europa’

THEMA'S:

Zelfs de directeur van een van de meest verschrikkelijke abortuscentra erkent nu dat pro-life organisaties aan invloed winnen, professioneel georganiseerd zijn en het ene na het andere succes boeken.

Abortus niet langer landelijk ‘recht’

De ontwikkelingen in Amerika zijn voor het pro-life kamp zeer hoopgevend en een voorbeeld voor ons. Het Hooggerechtshof deed in juni van dit jaar uitspraak in de zaak Dobbs vs Jackson Women's Health Organization en heeft de uitspraak van Roe vs Wade uit 1973 herzien. Daarmee was abortus niet langer nog een landelijk ‘recht’ en werd het in veel staten weer per direct verboden, omdat de abortuswetten gebaseerd waren op deze uitspraak in de zaak Roe vs Wade.

Abortus keldert

Na die uitspraak zijn in de Verenigde Staten 43 abortuscentra in 11 staten gestopt met het uitvoeren van abortussen, dat is een afname van bijna 60%! Daarmee zijn pro-life wetten die vrijwel alle abortussen verbieden nu van kracht in een tiental staten. In vier andere staten is de moord op de ongeborene sterk beperkt met nieuw in te voeren zgn. heartbeat wetten, die abortus bij ongeveer zes weken beperken.

STI WhatsApp-banner

Zelfs abortuskamp geeft onze successen toe

Maar die ontwikkelingen in Amerika, hebben die ook effect hier in Europa? Daarom is het interessant wat het Haarlems Dagblad recent schreef:

“De recente ontwikkelingen geven volgens Benschop (redactie: de directeur van het abortuscentrum in Haarlem/Heemstede) en Van Straaten eens te meer aan dat het publieke debat over abortus ook na 50 jaar nog niet verstomd is. Niet alleen in Amerika, maar overal. Conservatieve geluiden over het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen blijven overal ter wereld luid en duidelijk hoorbaar, merkt het tweetal.

“Het gaat volgens Benschop en Van Straaten dan ook veel te ver om Nederland een progressief land te noemen, als het over abortus gaat. ….. „Overal zie en hoor je meer conservatisme. De SGP, PVV en Forum hebben gelukkig niet de grootste stem, maar de Mars voor het Leven begon ook klein en we zien daarin steeds meer mensen meelopen.”

Mars voor het Leven zit in de lift

Het is heel prettig dat ook het abortuskamp erkent dat conservatieve geluiden overal ter wereld luid en duidelijk hoorbaar zijn. En inderdaad, je ziet en hoort steeds meer conservatisme en de Mars voor het Leven is gegroeid tot wel 14,000 deelnemers (in Corona-tijd natuurlijk minder).

Abortusdirecteur noemt TFP-demonstratie ‘dieptepunt’

De krant noemt de demonstratie van TFP Studenten Actie samen met Stirezo daarom “een volgende stap in de ver-Amerikanisering van anti-abortusacties.” Bloemenhove-directeur Rob Benschop noemde de demonstratie een “absoluut dieptepunt” in de ruim vijftig jaar dat de kliniek op de grens van Haarlem en Heemstede bestaat.

Help zuster Monja met een gift

Het pro-life succes is niet alleen Amerikaans

Het klopt dat veel pro-lifers geleerd hebben van pro-lifers uit Amerika en acties opzetten die werken en de publieke opinie doen verschuiven. Maar het is niet slechts een Amerikaans fenomeen. Polen heeft recent een nieuwe pro-life wet aangenomen, waarna het aantal abortussen met maar liefst 90% gedaald is.

Benschop: „Maar als een groep zoveel herrie veroorzaakt, maken ze zelfs op een kilometer afstand nog indruk. Wat we donderdagochtend hebben gezien, gaat alle perken te buiten. Als dit geen intimidatie is, weet ik het niet meer.”

„Ik heb het idee dat demonstraties verharden en dat die clubs zich professionaliseren. We hebben in de loop der jaren al zoveel gekkigheid van types met waanbeelden voor de deur gehad. Het lijkt erop dat we nooit van die mensen afkomen.”

Pro-life clubs professionaliseren

Nogmaals dank voor het compliment dat we als pro-lifers zelfs op een kilometer afstand nog indruk maken. En dank ook voor het compliment dat we als pro-life clubs professionaliseren. En niet alleen deze directeur van een abortuscentrum erkent de effectiviteit van pro-lifers. Het blijkt ook uit bijvoorbeeld deze reactie op sociale media naar aanleiding van onze straatcampagnes van deze zomer:

Afbeelding 2022 08 25 151048722

Gods geboden veranderen niet

Dat proberen we inderdaad, professioneel actievoeren, en we gaan niet stoppen voordat abortus helemaal verdwenen is uit Nederland. Gods geboden gaan niet veranderen: wat honderd jaar geleden moord was, is nu nog steeds moord en over honderd jaar ook nog.

Laatst bijgewerkt: 25 augustus 2022 15:20

Doneer