Na euthanasie met 'Huppakee, weg!' nu abortus met 'Hap, slik, weg!'

Na euthanasie met 'Huppakee, weg!' nu abortus met 'Hap, slik, weg!'

THEMA'S:

Terwijl discussie woedt over de NIPT-test, zet minister Schippers van Volksgezondheid al een stap verder. Zij wil dat de abortuspil bij de huisarts verkrijgbaar wordt. Dat maakte de minister bekend op 3 maart, bij een debat in de Tweede Kamer over het abortusbeleid.

Op recept beschikbaar

De abortuspil moet vanaf juli 2017 op recept van de huisarts in de apotheek beschikbaar zijn. Daarvoor is een wetswijziging nodig, die de minister nu in gang wil zetten. Ze heeft al de steun van de VVD, haar eigen partij, de PvdA, D66 en GroenLinks. De abortuspil is al sinds 2000 verkrijgbaar in Nederland, maar tot nu toe alleen in een abortuskliniek. De wetswijziging van de minister maakt abortus weer een stuk laagdrempeliger.

Dagenlange pijnklachten

Wat Schippers er niet bij vertelt is dat er ernstige complicaties kunnen optreden bij het gebruik van de abortuspil. Het betreft ook niet één pil, maar een serie van drie pillen. Daarnaast moet de vrouw een soort wee-opwekker innemen, waarmee het kindje naar buiten komt. De pil is niet hetzelfde als het slikken van een paracetamol, zo vertellen vrouwen die de abortuspil in een kliniek hebben gekregen. Bloedingen, diarree, misselijkheid, flauwtes en dagenlange pijnklachten zijn verschijnselen na het gebruik. Daarnaast zijn er veel psychische klachten. “Een abortus, of het nu met een pil gebeurt of via curettage, is echt een heel heftige ingreep. Ik hoop zoiets never nooit meer mee te maken,” vertelt een vrouw die de abortuspillen slikte.

Burgemeester van Haarlem, handhaaf het recht op pro-life waken!

'Hap, slik, weg!'

Minister Schippers dekt zich in door te vertrouwen op het inzicht van de huisarts. Die wordt zo prompt gebombardeerd tot heerser over leven en dood. Waar hebben we dat eerder gezien? Juist, bij euthanasie. Menig huisarts klaagt over de druk om mee te werken aan euthanasieverzoeken. Euthanasie heet immers een recht te zijn. Abortus toch ook? Wie is de huisarts om dan de abortuspil te weigeren?

Abortus wordt makkelijker

En wat te denken van de apotheker, die zijn roeping om geneesmiddelen te verstrekken moet schenden? De abortuspil herstelt namelijk niet gezondheid, maar vernietigt deze. Het is gif. Bij euthanasie is het land in shock als 'Huppakee, weg!' genoeg blijkt om je te laten 'inslapen'. Dat het zo makkelijk gaat! Maar maakt de abortuspil het niet even makkelijk bij abortus? Er is immers amper verschil tussen 'Huppakee, weg!' en 'Hap, slik, weg!'.

Laatst bijgewerkt: 16 november 2023 06:58

Doneer