Nieuw: docu over pro-life heilige Gianna Beretta Molla

Nieuw: docu over pro-life heilige Gianna Beretta Molla

THEMA'S:


Kent u het verhaal van Gianna Baretta Molla? Het is een verhaal van christelijke heldenmoed, niet op het slagveld maar in het ziekenbed.

Gianna Beretta Molla was zwanger van haar vierde kind toen dokters een tumor ontdekten in haar baarmoeder. Zelf arts, wist zij dat dit haar fataal zou worden. Gianna kreeg de optie van abortus. Zij kon haar eigen leven redden door haar baarmoeder te laten verwijderen, met de dood van haar kind tot gevolg. De moeder koos echter voor het leven van haar kind. Dat werd met keizersnede geboren. Een week later overleed Gianna.

Gianna offerde haar eigen leven op voor haar kind. Zij volgde als moeder het offer van Jezus Christus, die voor ons aan het kruis Zijn leven gaf. Vandaar dat de katholieke Kerk Gianna in 2004 heilig verklaarde.

De Amerikaanse organisatie Salt and Light publiceerde in 2010 een ontroerende documentaire over Gianna Baretta Molla. Wij hopen dat het heroïsch voorbeeld van Gianna Beretta Molla Nederlandse pro-lifers mag bemoedigen en inspireren.

Laatst bijgewerkt: 24 juni 2023 08:58

Doneer