One of Us eert Thaise draagmoeder die weigerde Downkindje te aborteren

"Het is afschuwelijk om een mens te doden omdat hij ziek of gehandicapt is, vooral een hulpeloze baby, en dan vol te houden dat het 'mededogen' is."

One of Us eert Thaise draagmoeder die weigerde Downkindje te aborteren

THEMA'S:

Bedolven onder staand applaus en overmand door tranen nam Pattaramon Chanbua zaterdag in Parijs de One of Us Award in ontvangst. De Thaise ontving de prijs op de conferentie van de Europese pro-life Federatie One of Us.

DSC03449

Heroïsche moed

De One of Us Award is een erkenning van heroïsche moed in de verdediging van het ongeboren leven. Heldenmoed heeft Pattaramon zeker. Uit geldnood draagmoeder voor een Australisch koppel, weigerde zij zwangerschapsafbreking toen het ongeboren kindje het syndroom van Down bleek te hebben en het bemiddelingsbureau abortus eiste. Pattaramon koos het kindje. Gammy is nu twee jaar oud en volgens zijn moeder een gelukkig en sociaal kind.

Planned Parenthood

Pattaramons geval is exemplarisch voor een nieuwe realiteit van wereldwijde handel in ongeboren leven: door koppels die een kind ‘op maat gesneden’ willen hebben, en door abortusmolens die geoogste organen verkopen aan commerciële instellingen. Dat laatste doet Planned Parenthood in Amerika. De organisatie zit echter nog in 171 andere landen, vertelde activiste Sophia Kuby (rechts). Of Planned Parenthood in andere landen ook orgaanhandel bedrijft, is iets waar zeker onderzoek naar gedaan moet worden.

14322495965_f219eb633f_o


Europese beweging

One of Us is in 2013 ontstaan uit een spontane beweging tegen de invoering van abortus door de Europese Unie. Het initiatief verraste vriend en vijand door twee miljoen handtekeningen op te halen. Dat smaakte naar meer. Stirezo is recent toegetreden tot One of Us. Samen met andere Europese pro-life-organisaties zetten wij de schouders onder een Europese bescherming van het ongeboren leven.

Gedwongen euthanasie

Naast de genoemde Pattaramon en Kuby verschenen op de conferentie van zaterdag nog zo’n dertig andere sprekers op het podium: bijvoorbeeld een Belgische oncoloog die tegen de euthanasie-tirannie strijdt, en een advocaat wiens verlamde cliënt gedwongen geëuthanaseerd dreigt te worden.

one_of_us_logo_02

Hongaarse minister

Opmerkelijk was de aanwezigheid van de Katalin Novak. Deze Hongaarse volksgezondheidminister pleitte voor de herwaardering van christelijke traditie, het huwelijk en het gezin. Een frisse wind vergeleken bij politici die hengelen naar goedkeuring van de pro-choice goegemeente door de pro-life zaak als ‘echt progressief’ te bestempelen. Novaks boodschap was een dwarse: ‘Ik ben moeder van drie kinderen. Ik ben er nog trotser op moeder te zijn dan minister!’

Bestel Catechismus tegen abortus

Europese elite

De Hongaarse regering waar Novak toe behoort is de meest gehate bij de Europese elite – mede omdat het land de bescherming van het ongeboren leven in de grondwet heeft opgenomen. Sindsdien is het aantal abortussen significant gedaald en het aantal huwelijken gestegen, aldus de minister.

Schaduw

De conferentie werd bijgewoond door meer dan 1200 mensen. Een goede gelegenheid voor Stirezo om ideeën op te doen en internationale contacten te leggen. De pro-abortusbeweging opereert internationaal, alleen al daarom moeten wij pro-lifers over de grenzen heen samenwerken!

Bestuurslid overleden

Helaas hing over zaterdag een schaduw. One of Us-bestuurslid Michael van der Mast overleed een paar dagen eerder. De Nederlandse pro-lifer, actief vanuit Schreeuw om Leven, was een van de kartrekkers bij de Europese federatie. Kanker velde hem. Wij bidden voor hem en zijn nabestaanden, en hopen voort te zetten wat hij begonnen heeft.

Laatst bijgewerkt: 16 november 2023 07:00

Doneer