Ongewenst zwanger? Dit filmpje kan je leven veranderen

Ongewenst zwanger? Dit filmpje kan je leven veranderen

THEMA'S:


Je bent 17 en ontdekt dat je zwanger bent van je vriendje. Paniek grijpt naar je keel. Wat moet ik doen? Ik kan toch geen kind krijgen, ik zit nog op school en wil nog zoveel doen met mijn leven!

'Ik wilde dit uitsluiten'Ja, wat moet je doen? Diep van binnen zou je je kindje willen houden. Je voelt al een band met je kindje. Hoe klein het nog is, het is jouw kindje.

Ons goede nieuws is: je kan en mag je kindje houden. Veel mensen om je heen zullen liever zien dat je het kindje aborteert, maar dan verlies je het mooiste wat je als mens kunt hebben op deze wereld: je eigen kindje!

Het kan anders! Je kunt vóór het leven kiezen. Niet alleen voor het leven van je kindje, maar ook voor het leven van jezelf. Want, gewenst of niet, je kindje wordt de grootste bron van vreugde in je leven.

Ben je ongewenst zwanger, sta je met de rug tegen de muur, weet dat je niet alleen staat! Heel veel meisjes en vrouwen hebben in dezelfde situatie gezeten als jij. Zij zijn uit het dal geklommen, samen met hun kindje.

Deze vrouwen willen jou bereiken, en hebben daarom meegedaan aan de film Je hebt opties. Ze vertellen van de schrik, de angst, de paniek. Maar ook van de vreugde, de troost en de liefde als je kiest vóór het leven.

'Het was alles waarop ik gehoopt had'Als jij ongewenst zwanger bent, weet dat er licht aan het eind van de tunnel is. Je hoeft niet te aborteren, je mag en kunt je kindje houden!

Ben je ongewenst zwanger en wil je hulp? Aarzel niet contact op te nemen, wij kunnen je helpen. Je hoeft het niet alleen te doen. Telefoonnummer hulplijn: 035 – 621 42 05 (tijdens kantooruren).

Laatst bijgewerkt: 11 juni 2021 14:01

Doneer