Onschuldige Kinderen

THEMA'S:

Vandaag wordt het feest van de Onschuldige of Onnozele kinderen gevierd, waarbij de kindermoord te Bethlehem wordt herdacht. Bovendien is er speciaal aandacht voor het doden van ongeboren kinderen in de baarmoeder. Toen Herodes de Grote de wijzen hoorde spreken over de geboorte van de Messias, de geprofeteerde Koning der Joden, besloot hij alle pasgeboren jongetjes in Bethlehem te doden. Om zijn eigen positie te handhaven, beging Herodes een afschuwelijke misdaad. Vandaag de dag is het niet anders in de duizenden abortussen die jaarlijks plaatsvinden. Bij deze kinderen aan wie het levenslicht wordt ontzegd, willen we aan het einde van het jaar stilstaan.


Het luiden van de kerkklokken wordt op 28 december gedaan voor de onschuldig gedode kinderen

Speciaal voor deze onschuldige kinderen worden vanouds de klokken geluid. Dit is een protest tegen abortus. Jan de Hommel, oud-medewerker van Stirezo-oprichter pater Jan Koopman, vertelde vanochtend hoe de pater op deze dag eens de Groninger Martinitoren had beklommen samen met een groep van vijftien katholieke studenten. De Martinitoren heeft de grootste kerkklok van Nederland, die de toepasselijke bijnaam van 'Redder' draagt. Terwijl hijzelf en Frans van Winden de media te woord stonden, luidde de pater twintig minuten lang de grote klok. "De politie was op onze hand," vertelt De Hommel, die uiteindelijk toezag hoe agenten het gebeier nog even lieten doorgaan, alvorens de toren binnen te gaan er een met zachte hand een einde aan te maken.

In de hele stad had men het klokgelui gehoord. Een stem die sprak voor de gedode kinderen die dat niet meer kunnen. De Hommel: "Uiteraard werd de politie opgetrommeld om ons te verwijderen. De politie stond trouwens vaak achter onze acties. Maar zij moesten hun plicht doen en ons verwijderen. ’s Avonds thuis was pater Koopman zo vermoeid, dat hij bij de aanbidding met de monstrans omviel van vermoeidheid." Met dezelfde geesteskracht wil Stirezo zich ook komend jaar inzetten voor de bescherming van het ongeboren leven. Tegen de abortuswetgeving en de kwaadaardige legalisering van kindermoord. Zo werd er gisteren nog tijdens het bidden bij de abortuskliniek in Heemstede een vrouw ervan weerhouden om haar abortus te volvoeren. Ze wil nu de baby houden. "Een kindje en een mensenleven is gered," zegt De Hommel. Toch zien wij "niet altijd het loon van ons werk op aarde, maar weten zeker dat God het loon geeft, hier of in het hiernamaals. Dat blijft ons motiveren."

Laatst bijgewerkt: 9 juni 2021 10:10

Doneer