Onze toespraak op Mars voor het Leven: tegen abortus dus tegen de pil

Onze toespraak op Mars voor het Leven: tegen abortus dus tegen de pil

THEMA'S:

Zaterdag hield Stirezo-bestuurslid Hugo Bos een toespraak bij de Mars voor het Leven. Bos benadrukte daarbij het verband tussen abortus en anticonceptie.

Dunne lijn tussen anticonceptie en abortus

Geen vanzelfsprekend verband, want tegenwoordig zijn veel christenen gevallen voor de illusie dat anticonceptie moreel aanvaardbaar is. Het grote verschil tussen abortus en anticonceptie is natuurlijk dat het eerste verwekt leven wegneemt, terwijl het tweede 'slechts' de verwekking van leven voorkomt. Er loopt echter een lijn van anticonceptie naar abortus.

contraceptive-pills-849413_960_720

Ondeugdzame visie op seksualiteit

Wie de pil slikt, sluit de voortplanting op voorhand al uit. Het eerste doel van seksualiteit wordt gefrustreerd. Vergelijk het met eten. Het eerste doel van eten is het voeden van je lichaam. Een gezond mens geniet van eten, maar vergeet niet dat het uiteindelijk draait om voeding. Het wordt decadent als je alleen maar eet voor het genot. Bijvoorbeeld door te doen zoals de Romeinen, die met een veer in de keel hun maag leegden zodat ze zich opnieuw konden volvreten.Wat de veer is voor het eten, is de pil voor de seksualiteit. Het blokkeert de voortplanting en plaatst genot op de voorgrond.

"Laat je niet misleiden door genot"

Genot wordt een god. Het verdringt al het andere. Het verdringt de verantwoordelijkheid voor je eigen kind, dat door de seksuele daad verwekt is. Het dringt zelfs de optie van abortus bij je aan. "Arglistig is het hart", aldus de profeet Jeremia. Zelfs de besten kunnen wankelen onder de zware druk van een ongewenste zwangerschap, en kiezen voor abortus. Ook vrouwen met christelijke overtuiging! Een verstandig christen wendt zich van de pil af. Laat je niet misleiden door genot, dat eindig en oppervlakkig is. Houd oog voor wat de Heer wilt met je seksualiteit: de verwekking van kinderen die de aarde bevolken tot vermeerdering van Zijn glorie.

⇒ Stirezo komt op voor het recht op leven van de ongeboren kinderen.

Steun onze strijd tegen abortus en doneer nu!

Laatst bijgewerkt: 21 november 2023 13:50

Doneer