Oproep aan minister Ploumen: gebruik abortusgeld tegen honger

Oproep aan minister Ploumen: gebruik abortusgeld tegen honger

THEMA'S:

Hongersnood woedt in Afrika. 20 miljoen mensen dreigen de hongerdood te sterven. Vooral in Zuid-Soedan, Jemen, Noordoost-Nigeria en Somalië heerst een groot voedseltekort, doordat daar burgeroorlogen gevoerd worden.

Kwetsbare kinderen

Honger treft één groep keihard: de jonge kinderen, ongeboren en geboren. Waar wij volwassenen gerust een maand met minder kunnen, remt de groei bij een klein kind en ontwikkelen zich stoornissen. En wat te denken van de zwangere vrouwen? Oorlog en honger brengen geweldig veel stress. Die stress heeft een negatieve invloed op haar ongeboren kind.

Giro555

Er moet wat gedaan worden aan deze hongersnood. Betrokken burgers zijn daarom begonnen met de actie Giro555. 10 dagen fondsenwerving hebben 10 miljoen euro opgeleverd. Zeer waardevol maar niet genoeg. De Nederlandse overheid moet in zo'n geval inspringen en helpen.

Kans op leven

Het geld heeft de overheid al. Onze minister van Ontwikkelingssamenwerking heeft recent181 miljoen euro opgehaald voor haar internationaal abortusfonds She Decides. 181 miljoen euro, dat zou echt het verschil kunnen maken voor de hongerigen in Afrika! Wij roepen minister Ploumen van harte op de 181 miljoen euro van She Decides niet te steken in abortus maar in echte hulp. Geef Afrikaanse artsen geen abortustang maar antibiotica. Geef Afrikaanse vrouwen geen condooms maar voedselpakketten. Geef Afrikaanse kinderen niet het gevaar van de dood maar een kans op leven!

⇒ Stirezo komt op voor het recht op leven van de ongeboren kinderen.

Steun onze strijd tegen abortus en doneer nu!

Laatst bijgewerkt: 9 juni 2021 14:45

Doneer