Partij van Sylvana Simons gaat protesteren tegen de Mars voor het Leven

Partij van Sylvana Simons gaat protesteren tegen de Mars voor het Leven

THEMA'S:

BIJ1, de partij van Sylvana Simons, gaat de barricades op tegen de Mars voor het Leven. Dat meldt dagblad De Gelderlander.

"Ernstig zorgen"

Het protest wordt geleid door de groepering Abortion Network Amsterdam. De Utrechtse afdeling van BIJ1 kondigt op Twitter aan deel te nemen. De partij zegt zich “ernstig zorgen” te maken over de Mars voor het Leven en over de massale folderverspreiding door het pro-life initiatief Week van het Leven, waar Stirezo bij aangesloten is.

https://twitter.com/UtrechtBIJ1/status/1189523641517694976

Sylvana Simons

BIJ1 wordt geleid door de controversiële activiste Sylvana Simons. Het is niet bekend of zij aanwezig zal zijn bij het protest, dat plaatsvindt op 3 november in Amsterdam. In 2017 verklaarde Simons dat haar partij “unaniem vóór abortus” is.

Nederlanders lopen niet warm voor pro-abortusprotest

Opvallend is dat de Facebookpagina van het protest volledig in het Engels is. Kennelijk wordt er voornamelijk onder buitenlanders geworven en zijn Nederlanders niet warm te krijgen voor pro-abortusprotest. De pro-life Mars voor het Leven trekt daarentegen elk jaar meer Nederlanders aan.

Stirezo organiseert voorprogramma

De Mars voor het Leven wordt georganiseerd door Schreeuw om Leven en vindt dit jaar op zaterdag 16 november plaats in Utrecht. Onder andere Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Kees van der Staaij (SGP) komen spreken. Stirezo organiseert een katholiek voorprogramma. Zie HIER voor meer informatie.

Laatst bijgewerkt: 8 juni 2021 16:15

Doneer