Paus Franciscus benoemt voorstandster abortus in Pauselijke Academie voor het Leven

Behalve van vrije abortus is Mazzucato ook voorstandster van het basisinkomen, klimaatpolitiek en radicaal COVID-beleid. (Foto: Wikipedia)

Paus Franciscus benoemt voorstandster abortus in Pauselijke Academie voor het Leven

THEMA'S:

Paus Franciscus heeft de pro-abortus econome Mariana Mazzucato, die gelieerd is aan het Wereld Economisch Forum, benoemd tot lid van de Pauselijke Academie voor het Leven (PAL).

‘Mazzucato enthousiast pro-abortus’

Behalve van vrije abortus is Mazzucato ook voorstandster van basisinkomen, klimaatpolitiek en radicaal COVID-beleid. Mazzucato, een zelfverklaarde "atheïste" en professor in de economie aan het University College London (UCL) is een van de nieuwe benoemingen van de PAL. De benoeming zou deel uitmaakt van het grotere doel om een "ethische" en "op het Evangelie gebaseerde" reflectie te bevorderen om "het menselijk leven altijd en overal te bevorderen". In feite is Mazzucato, naast spreker bij het WEF - de globalistische groep achter de socialistische, antichristelijke "Great Reset" agenda - enthousiast pro-abortus, wat in directe tegenspraak is met de onfeilbare en onveranderlijke leer van de Katholieke Kerk.

Steun voor antichristelijke uitspraken

In juni, na de vernietiging door het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten van de historische Roe v. Wade beslissing uit 1973, twitterde Mazzucato "Zo goed!" als reactie op een pro-abortus commentator die antichristelijke uitspraken deed over de Bijbel terwijl hij de pro-leven uitspraak van het Hof veroordeelde. "Het kan me niet schelen dat je een christen bent, het kan me niet schelen wat de Bijbel zegt, ik heb het gevoel dat het een clownsshow is om hier te zitten en te proberen te ontcijferen wat jouw kleine mythische boek te zeggen heeft over deze zeer reële politieke kwesties," zei de linkse politieke commentator Ana Kasparian in de video waar Mazzucato haar steun aan gaf.

STI WhatsApp-banner

Persoonlijke benoeming van paus Franciscus

In 2016 tweette Mazzucato ook positief over de steun van paus Franciscus aan de zogenaamde "klimaatveranderingsagenda”, met de woorden: "Als atheïst nooit gedacht dat ik zoveel van een paus zou houden." Paus Franciscus zou persoonlijk verantwoordelijk zijn voor de benoeming. Het benoemen van mensen met standpunten die lijnrecht ingaan tegen het katholieke geloof is een trend geworden in het Vaticaan tijdens Franciscus' pontificaat. Vorig jaar benoemde Franciscus de pro-abortus activist voor bevolkingskrimp Jeffrey Sachs in de Pauselijke Academie voor Sociale Wetenschappen, en in 2017 benoemde hij een pro-abortus Anglicaanse geestelijke in de PAL.

Bij voorkeur heterdodoxe prelaten

Naast zijn benoemingen van niet-katholieken op officiële posities in Rome, heeft Franciscus ook een reputatie opgebouwd van heterodoxe prelaten benoemen op hoge gezagsposities binnen de kerkelijke hiërarchie. In september benoemde Franciscus de pro-LHBT Portugese kardinaal José Tolentino de Mendonça tot prefect van het Dicasterium voor Cultuur en Onderwijs, slechts enkele maanden na zijn besluit in juni om een aantal pro-LHBT en anti-Latijnse Mis kardinalen te promoveren naar de Congregatie voor de Goddelijke Aanbidding en de Discipline van de Sacramenten.

‘Wel pro-choice maar niet pro-abortus’

Volgens de National Catholic Reporter zou aartsbisschop Vincenzo Paglia, de persident van de PAL, gezegd hebben dat Mazzucato's tweets misschien wel "pro-choice" maar niet "pro-abortus" waren. Paglia zou over Mazzucato hebben gezegd dat "onze doorlichting heeft aangetoond dat zij in haar wetenschappelijk werk nooit een standpunt tegen het leven heeft ingenomen. Je kunt de diepste overtuigingen van iemand niet beoordelen aan de hand van vier tweets."

Bestel Catechismus tegen abortus

Keuze voor het mindere kwaad

Paglia beweerde naar verluidt ook dat de Katholieke Kerk weliswaar tegen abortus is, maar erkent dat in sommige situaties mensen van goede wil wetten en overheidsbeleid kunnen steunen die bedoeld zijn om het beroep op abortus te verminderen, terwijl de procedure in sommige gevallen wordt toegestaan. In de encycliek Evangelium Vitae van PAL-stichter Johannes Paulus II staat echter heel duidelijk dat dit geen goedkeuring is van het gelegaliseerd doden van ongeboren kinderen, maar slecht een keuze voor het mindere kwaad.

Geen reactie Pauselijke Academie

De website LifeSiteNews heeft contact opgenomen met de Pauselijke Academie voor het Leven om te bevestigen of Paglia's verklaringen over Mazzucato's pro-abortus standpunt juist zijn, maar heeft nog geen antwoord ontvangen.

Laatst bijgewerkt: 25 oktober 2022 20:09

Doneer