Paus Franciscus haalt uit naar ‘nieuw mensenrecht’ van abortus

Paus Franciscus haalt uit naar ‘nieuw mensenrecht’ van abortus

THEMA'S:

Paus Franciscus heeft flinke kritiek geuit op abortus. Dat deed hij maandag tijdens zijn jaarlijkse toespraak tot de ambassadeurs bij de Heilige Stoel.

Ideologische 'mensenrechten'

In zijn toespraak hekelde Franciscus de ideologische interpretatie van de mensenrechten, die tegenwoordig in zwang is. Onder het mom van mensenrechten worden de heftigste schendingen van rechten goedgepraat. Franciscus: “Ik denk vooral aan de onschuldige kinderen die nog voor hun geboorte worden ‘weggegooid’. Men wil ze niet omdat ze ziek of misvormd zijn of vanwege het egoïsme van de volwassenen.”

Geen afweging

Fikse woorden van de paus. Ze staan haaks op de woorden en daden van Lilianne Ploumen, die zich katholiek noemt maar kartrekker is van SheDecides. Deze ex-minister rechtvaardige haar abortuspromotie in televisieprogramma Adieu God?: “Ik vind dat de manier waarop de huidige paus erover spreekt, ruimte laat voor de eigen afweging over abortus.” De paus laat hier dus geen ruimte voor de eigen afweging. Afwegen houdt op waar het recht op leven van het kind begint. Zo is het en niet anders.

⇒ Stirezo zet zich in voor de bescherming van kwetsbaar leven. Steun ons pro-life werk en help met een donatie!

Laatst bijgewerkt: 9 juni 2021 11:27

Doneer