Pools parlement stemt over abortus. Jouw gebed is nodig.

Pools parlement stemt over abortus. Jouw gebed is nodig.

THEMA'S:
Poolse pro-lifers halen handtekeningen op voor het abortusverbod.

Poolse pro-lifers halen marcheren voor het abortusverbod.

Vandaag om 9u komt het Pools parlement samen om te stemmen over het verbod op abortus. Het wetsvoorstel om abortus volledig te verbieden is begonnen als burgerinitiatief. Honderdduizenden mensen zetten hun handtekening. De Poolse wet verplicht het parlement dan om over het voorstel te stemmen.

Wel of geen abortusverbod?

Het spant erom. De regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) heeft een absolute meerderheid en steunt het abortusverbod, maar binnen de partij is er tegenstand. Buiten de partij wordt de druk opgevoerd. Het Europees Parlement bemoeit zich al met de zaak en gaat er volgende maand over vergaderen. Als het Pools parlement het abortusverbod goedkeurt, kan Polen rekenen op internationale inmenging. Polen staat op een kruispunt. Het parlement beslist welke weg het land inslaat, beslist wat het lot wordt van bedreigde ongeboren kinderen.

Bid tegen abortus!

Wij Nederlanders hoeven niet langs de kant te staan. Wij kunnen meestrijden tegen abortus door gebed. Gebed - vooral de rozenkrans - is het krachtigste wapen tegen abortus! Bid daarom dat het Pools parlement kiest voor de bescherming van ongeboren kinderen. Bid, waar je ook bent - op het werk, op school, in de trein. Bid, al is het maar één weesgegroetje. Het oprecht gebed van velen kan bergen verzetten.

Heilige Maagd Maria, Koningin van Polen, bid voor ons;

Heilige Johannes Paulus II, bid voor ons;

Allerheiligst Hart van Jezus, ontferm U over ons.

UPDATE: 23-09-2016 15:00 - Het Pools parlement heeft de wet goedgekeurd. Onze gebeden zijn verhoord. Deo gratias!

rosary-1211064_960_720

Laatst bijgewerkt: 21 november 2023 12:04

Doneer