Pro-life overwinning: Gezondheidsplein.nl verbetert voorlichting over abortus

THEMA'S:

De veel bezochte website Gezondheidsplein.nl heeft recent een dossier over abortus gepubliceerd. Helaas met ontkenning van de gezondheidsrisico’s die abortus met zich meebrengt.

Op de pagina ‘Wat zijn de lichamelijke gevolgen van een abortus?’ lazen we dat abortus “geen invloed op het verloop van latere zwangerschappen” heeft.

Dat punt werd nog eens herhaald bij op de pagina ‘Kan een vrouw opnieuw zwanger worden na een abortus?’. Daar staat: “Een abortus heeft geen invloed op latere zwangerschappen”.

Amsterdams Medisch Centrum

Feit is echter dat abortus wel degelijk invloed heeft op latere zwangerschappen. Een significante negatieve invloed zelfs. Dat blijkt uit onderzoek van het Amsterdams Medisch Centrum uit 2015. Wie curettage – de meest gebruikte abortusmethode – ondergaat, heeft bij een volgende zwangerschap een derde meer kans op geboorte vóór 37 weken zwangerschap.

De kans dat het kindje nog vroeger komt, voor 32 weken, stijgt zelfs met zeventig procent. Zo vroeg ter wereld komen is riskant voor het kind, dat schade aan hersenen en longen kan oplopen. Eén op de vijftig kinderen die met 30 weken geboren wordt, overlijdt zelfs.

E-mail naar redactie

Vrouwen die abortus overwegen, moeten absoluut gewezen worden op deze risico’s. Daarom stuurde Stirezo een e-mail naar de redactie van Gezondheidsplein.nl. Onze vraag was of de informatie over de invloed van curettage op latere zwangerschappen, in het dossier gezet kon worden.

Dat kon, antwoordde de redactie van Gezondheidsplein.nl. Binnen enkele dagen verdwenen de onjuistheden en werd deze tekst toegevoegd:

“Uit onderzoek blijkt wel dat na curettage het risico hoger is dat het kind bij een volgende zwangerschap te vroeg geboren wordt. De kans dat een kind vóór 37 weken (de volledige zwangerschapstermijn) geboren wordt stijgt met een derde. De kans dat het kind vóór 32 weken geboren wordt is zelfs zeventig procent hoger. Bij vroeggeboorte kunnen complicaties optreden.”

De redactie van Gezondheidsplein.nl krijgt van ons een welverdiende pluim. Veel dank!

Pro-life overwinning

Dit is zonder overdrijving een pro-life overwinning. Gezondheidsplein.nl heeft miljoenen bezoekers per maand. Veel Nederlanders oriënteren zich daar als ze ziek zijn – ongewenst zwanger. Wie weet hoeveel vrouwen hierdoor toch afzien van abortus?!

⇒ Stirezo komt op voor de ongeboren kinderen. Steun ons pro-life werk en help met een donatie!

Laatst bijgewerkt: 9 juni 2021 10:13

Doneer