Straatcampagne in Maastricht en Nijmegen: 'Abortusvoorstander spoot ketchup op ons'

Tolerantie in actie: het pro-life spandoek is onder de ketchup gespoten door een abortusvoorstander.

Straatcampagne in Maastricht en Nijmegen: 'Abortusvoorstander spoot ketchup op ons'

THEMA'S:

Bid en strijd om de zonde van abortus te stoppen! Dat is de oproep van de pro-life straatcampagne die Stirezo samen met TFP Studenten Actie Europa doet. De straatcampagne doet 10 steden aan in Nederland, Vlaanderen en Duitsland in de week van maandag 15 tot en met zondag 21 augustus. Een vrijwilliger van Stirezo doet verslag:

Honderden flyers uitdelen over abortus

"Vandaag (dinsdag) begonnen we in Maastricht, de stad van Sint-Servaas, een van de predikers die ons land bekeerd heeft en tot het christendom gebracht. Op de markt hadden we een goede locatie waar erg veel mensen langskomen. We konden honderden flyers uitdelen. Hebben zeer veel mensen ook aangesproken en met ze over de bescherming van het ongeboren leven gesproken en over het morele verval in ons land. Het vond veel weerklank.

STI WhatsApp-banner

Bidden voor de bekering van Nederland

Het was duidelijk te zien dat de muziek, het gezang en gebed vele mensen raakte en ze bleven dan ook lange tijd staan kijken. Vlak voor we weggingen konden we nog even bidden in de basiliek Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee. Daar baden we voor de bekering van Nederland en voor een morele vernieuwing. Daarna gingen we op weg naar Nijmegen.

Nijmegen

Nijmegen kennen we goed vanwege felle tegenstand van Antifa, dus we waren goed voorbereid. Eigenlijk voelde het ook weer als thuis, nadat we zoveel jaren in het naburige Heilig Landstichting waren gevestigd. We werden uitgebreid geïnterviewd door de makers van de pro-life documentaire. Ze konden zo live meemaken wat een pro-life straatcampagne zoal losmaakt en wat de reacties vanuit het publiek zijn.

Bestel Catechismus tegen abortus

Vroeger zelf abortus ondergaan

Een jonge dame bleef lang naar ons luisteren en was opvallend belangstellend. Mijn sterke indruk was dat ze in haar geweten aangesproken werd, omdat ze vroeger zelf een abortus heeft ondergaan.

Ketchup op spandoek spuiten

"In Nijmegen werden we aangevallen door een vrouw die ketchup op ons spandoek spoot en deels ook op onze kleren en schoenen. Wij zongen tijdens de aanval van deze vrouw: “Where's your tolerance? Where's your tolerance? You have none, you have none. Practice what you preach, practice what you preach. hy-po-crite, hy-po-crite.” Op de wijs van Vader Jacob. De abortusvoorstander misdroegen zich zozeer dat de politie moest ingrijpen. Nu rusten we. Morgen gaan we verder."

Laatst bijgewerkt: 27 februari 2023 16:35

Doneer