Schokkend: geen behandeling bij geboorte rond 24 weken, want handicap is 'mensonwaardig'

THEMA'S:

Een verontrustend voorval in een ziekenhuis ergens in Nederland. Ouders krijgen te horen dat hun tweeling met 24 weken al geboren zou worden. Gelukkig is er kans op overleven. Maar de gynaecoloog zegt direct: “Uw kinderen gaan dood.”

50 procent kans

De gynaecoloog verzwijgt dat een behandeling 50 procent kans op leven geeft. Gelukkig ontdekken de ouders dit. Zij gaan naar een andere gynaecoloog, die zich wél met ziel en zaligheid inzet om de tweeling te redden. Een van de jongetjes overlijdt, de ander is nu twee jaar en bezoekt gewoon het kinderdagverblijf.

'Mensonwaardig'

Een deel van de gynaecologen weigert kennelijk de behandeling ’24-wekers’ aan te bieden. De reden: 25 procent van deze kinderen overleeft maar houdt aan de behandeling een forse handicap over. Dat is mensonwaardig, vinden deze artsen. Je kunt kinderen beter dood laten gaan dan ze met een zware handicap te laten leven. Zelfs als de helft van de kinderen die je dood laat gaan, gewoon gezond zal zijn.

Levensvijandige mentaliteit

Het is onbestaanbaar dat in Nederland levensreddende behandelingen verzwegen worden, omdat het leven met een zware handicap ‘mensonwaardig’ geacht wordt. Dit is een ronduit levensvijandige mentaliteit. Het is dezelfde mentaliteit als bij de nazidoktoren die gehandicapten ‘euthanaseerden’, omdat die zogenaamd een te zware last vormden voor het Duitse volk.

Prenatale tests

Deze levensvijandige mentaliteit zie je niet alleen bij de zeldzame ’24-wekers’. Die heerst overal. Kerngezonde jonge vrouwen die bij de verloskundige komen, krijgen prenatale tests als NIPT aangeboden. Zo kunnen handicaps vroeg opgespoord worden en de drager ervan – het ongeboren kindje – vermoord worden.

Petitie aan Tweede Kamer

Tegen de levensvijandige mentaliteit hebben wij een petitie opgezet. Laat de Tweede Kamer heel duidelijk horen: kinderen met Down of welke handicap dan ook, hebben absoluut recht op leven en verdienen de volledige zorg die welvarend Nederland kan bieden. Teken nu!

Geachte leden van de Tweede Kamer, Wij, ondertekenaars van deze petitie, zijn geschokt door het feit dat de methodes voor prenatale diagnostiek inmiddels leiden tot een welhaast waterdichte opsporing van ongeboren kinderen die van de norm afwijken. Het is niet te bevatten dat een land dat alle mogelijke vormen van discriminatie bestrijdt, een dergelijke massamoord toelaat. Waar deze discriminatie toe leidt, is onthutsend: wordt al de helft van de kinderen met Downsyndroom in Nederland geaborteerd, dit dreigt op te lopen tot 95 procent! Gaat Nederland landen als Denemarken en IJsland achterna, die al bijna ‘Down-rein’ zijn? Kinderen met Down verrijken het leven van velen. Vaak zijn ze zeer geliefd bij hun omgeving. Dat bijna al deze mensen voor hun geboorte gedood worden, is een schokkend onrecht en een gruwel. Het zijn Gods kinderen. Het is ontoelaatbaar dat onder voorwendsel van technologische vooruitgang kinderen die niet aan de heersende norm beantwoorden, worden geaborteerd. Op grond van deze overwegingen richt ik de volgende petitie tot de Tweede Kamer: Ik, ondergetekende, verzoek de Tweede Kamer elke vorm van abortus van kinderen te verbieden op basis van afwijkingen die momenteel naar voren komen door de zogenaamde ‘medische indicatie’. Hoogachtend,

Uw gegevens worden verwerkt door Stichting Recht Zonder Onderscheid (Stirezo), zodat wij u in de toekomst op de hoogte kunnen houden van onze campagnes. Wij respecteren de privacy van alle deelnemers aan deze campagne. De stichting stelt zich ten doel de waardigheid van het ongeboren leven te verdedigen in Nederland. U heeft te allen tijde het recht uw gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Stichting Recht Zonder Onderscheid houdt zich in alle gevallen aan de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt.

Laatst bijgewerkt: 12 december 2023 15:53

Doneer