SP-fractie weigert pro-life poppetjes in ontvangst te nemen. Stirezo kondigt nieuwe actie aan

De brief van de SP aan ons adres. Uiteraard zal onze reactie niet lang op zich laten wachten!

SP-fractie weigert pro-life poppetjes in ontvangst te nemen. Stirezo kondigt nieuwe actie aan

De Pro-Life Starterspakketten die Stirezo in december naar alle Kamerleden stuurde heeft de gemoederen flink bezig gehouden. Vooral het tienwekenpoppetje heeft de lippen losgemaakt. Wieke Paulusma (D66), Sophie Hermans (VVD) en Frans Timmermans (GL-PvdA) spuwden gal toen ze geconfronteerd werden met het aandoenlijke poppetje. De Socialistische Partij retourneerde het pakketje ongeopend – met een slappe weigerbrief. Stirezo hoefde niet lang na te denken over een reactie.

Abortuspartijen verliezen dik

Bij de verkiezingsuitslag van november bleek dat vrijwel alle pro-abortuspartijen flink zetels hebben moeten inleveren. D66 (24), SP (9), PvdD (6), Volt (3) en VVD (34) hadden bij de verkiezingen van 2021 nog een meerderheid van 76 zetels. Nu moeten deze pro-abortuspartijen het doen met ‘slechts’ 43 zetels. Dit geeft een flinke verschuiving weer in het abortusdebat: het is weer een discussiepunt geworden in plaats van een doodgezwegen realiteit.

Lees ook: Terugblik: Dit zijn de successen van Stirezo in 2023

Pro-Life Starterspakket

De grote winnaars van de verkiezingen: PVV, BBB en NSC, hebben geen eenduidig standpunt over abortus. Daarom vond Stirezo het van groot belang om juist toen alle Kamerleden het Pro-Life Starterspakket op te sturen. Een cruciaal onderdeel van het pakket is het inmiddels befaamde tienwekenpoppetje. Zo weten ze allemaal wie ze als volksvertegenwoordigers zijn geroepen om te beschermen. Als ze tenminste de moed hadden om het pakket in ontvangst te nemen.

SP-fractie retourneert pakket met laf briefje

Over deze moed bleek de Socialistische Partij niet te beschikken. Enkele weken na het versturen van het Pro-Life Starterspakket ontvingen we het ongeopend terug: “retour afzender”. Er zat ook een korte verklaring bij “namens de SP Tweede Kamerfractie”. Zonder aanhef vermeldt de brief dat ons pakket “ongewenst is en wij deze in de toekomst dan ook niet/nooit meer willen ontvangen.” Dit is onder andere omdat het pakket “emotionele gevoelens” kan oproepen. Ze besluiten hun lafhartige brief met de holklinkende abortusslogan dat ze “blij zijn dat in Nederland de keuze vrij is om deze afweging te maken.”

Ook socialisten hebben de plicht naar hun burgers te luisteren

Uiteraard snapt Stirezo dat een pro-abortuspartij als de Socialistische Partij niet staat de springen om ons pakket in ontvangst te nemen. Dat mag in een democratie. Maar als volksvertegenwoordigers hebben zij de plicht om naar burgers te luisteren, zeker als het gaat om morele bezwaren tegen hun beleidsplan. We geven daarom dan ook geen gehoor aan hun verzoek. We sturen binnenkort onderstaande brief aan hen met opnieuw de inhoud van ons Pro-Life Starterspakket – en meer!

Het antwoord van Stirezo

Geachte leden van de SP-Tweede Kamerfractie,

We hebben uw weigerbrief omtrent ons Pro-Life Starterspakket dat wij u 6 december jl. hebben toegestuurd ontvangen. Het staat u vrij om het niet eens te zijn met de inhoud ervan. Dat geeft u echter niet het recht om het niet in ontvangst te nemen.

Als volksvertegenwoordigers is het uw plicht om te luisteren naar burgers – ook als ze uw geweten aanspreken. Daarom zenden wij het u allen opnieuw toe.

Uw partij zegt zich hard te maken voor de kansarmen en de zwakken. Dit is een goed en christelijk principe. Voeg daarom de daad bij het woord en kom op voor de allerzwaksten en meest kwetsbaren onder ons: ongeboren kinderen.

Met pro-life groet,

Hugo Bos – campagneleider Stirezo

Bestel Door het oog van de waker

Pro-abortus communisten

Dat de Socialistische Partij pro-abortus is, is niet verrassend. De partij rekende zich tot 1986 tot het Maoïsme – de meest moorddadige ideologie uit de geschiedenis van de mensheid. Mao Zedong en andere communisten zoals Jozef Stalin, Fidel Castro en Pol Pot hebben altijd de mond vol gehad over het opkomen voor de armen en ‘de macht te verdelen’. Het waren dan ook de communisten die abortus de wereld in hebben geslingerd. Niet alleen vanwege hun absolute minachting voor het menselijk leven, maar ook om vrouwen te ‘bevrijden’ tot goedkope arbeidskrachten die nodig waren voor hun utopie.

Nog altijd Mao-sympathisanten

Dat er bij dit soort communistische regimes vele tientallen miljoenen doden (!) te betreuren zijn, neemt de SP blijkbaar op de koop toe. Want het is niet alsof na 1986 bij de SP de sympathie voor ’s werelds grootste massamoordenaars verdween. In 2006 moest toenmalig partijleider Jan Marijnissen in een uitzending van Pauw & Witteman nog Renske Leijten tot de orde roepen. Het onlangs gestopte SP-Kamerlid (2006-2023) probeerde namelijk afbeeldingen van Mao te verdedigen die ze op de website van ROOD – de voormalige jongerenafdeling van de Socialistische Partij – had geplaatst.

‘SP heeft nooit afstand genomen van moorddadig communisme’

Gerrit Voerman, historicus en directeur van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen, laat in het Historisch Nieuwsblad weten dat de SP “haar communistische verleden altijd sterk gebagatelliseerd [heeft] en nooit officieel afscheid genomen van het maoïsme”. In 2021 moest de Socialistische Partij noodgedwongen breken met hun eigen jongerenafdeling vanwege de communismeverheerlijking binnen de radicaal-linkse club. Het is daarom goed te begrijpen dat SP’ers liever niet geconfronteerd worden met de moorddadige realiteit van hun o zo geprezen ‘recht’ op abortus. Maar Stirezo gaat niet helpen met het verder dichtschroeien van hun geweten.

Laatst bijgewerkt: 22 februari 2024 15:51

Doneer