Steun voor procureur-generaal die verbod op gruwelijke abortus verdedigt

Steun voor procureur-generaal die verbod op gruwelijke abortus verdedigt

THEMA'S:

Twintig procureurs-generaal van evenzovele staten hebben aan het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten een memorandum gestuurd ter ondersteuning van Daniel Cameron, de procureur-generaal van de staat Kentucky.

Hun steun betreft de inspanningen van Cameron om een wet te behouden, die gewelddadige abortussen op ongeboren kinderen verbiedt.

‘Proceduremachinaties’

De procureur-generaal van Arizona, Teken Brnovich, betoogt namens de groep collega’s in een zogenaamde Amicus-brief aan het hof dat een lagere rechtbank niet het recht heeft om de verdediging van de wet door Cameron te blokkeren. De brief spreekt van “proceduremachinaties", die de mensenrechten in Kentucky “acuut” bedreigen. Daarom dient de beslissing van de lagere rechtbank te worden teruggedraaid.

Menselijke vivisectie

De wet waar het om gaat, heeft Kentucky in 2018 aangenomen. De wet verbiedt alle abortussen "die zullen resulteren in het lichamelijk uiteennemen, of pletten dan wel het plegen van menselijke vivisectie op het ongeboren kind", terwijl hij of zij nog in leven is. Deze gruwelijke methoden worden vaak gebruikt bij D&E-abortussen in het tweede trimester van de zwangerschap.

Waken bij abortuscentra is een recht en moet dat blijven!

Chirurgisch ledigen

D&E staat voor dilation and evacuation, verwijding van de baarmoederhals gevolgd door het chirurgisch ledigen van de baarmoeder. Volgens de gezondheidsgegevens van Kentucky waren in die staat 537 van de 3.312 abortussen in 2016 D&E-abortussen.

In stukken

De abortus is een procedure waarbij de aborteur na het verwijden van de baarmoederhals, stalen instrumenten gebruikt om de baby in stukken te snijden en uit de baarmoeder te halen. De procedure wordt meestal uitgevoerd tussen 11 en 24 weken na de laatste menstruatie, wanneer de baby ergens in grootte ergens tussen een citroen en een meloen in zit.

Hersengolven

Bij 11 weken hebben ongeboren baby's al vingers en tenen, hartslagen en waarneembare hersengolven. Ze kunnen reageren op aanraking, geeuwen, op hun duimen zuigen en zelfs tekenen van rechts- of linkshandigheid vertonen.

Minister, stop de Nederlandse financiering van buitenlandse abortus!

Abortusfaciliteit

De aanval op de wet komt vanuit de abortusindustrie. De American Civil Liberties Union klaagt de wet namelijk aan namens het EMW Women's Surgical Center, dat de enige abortusfaciliteit in Kentucky is en zijn omzet wil vergroten.

Vechten

Cameron heeft verzekerd dat hij ervoor wil zorgen dat de wet een volledige verdediging blijft krijgen. In november ging hij in beroep bij het Amerikaanse Hooggerechtshof. "We zouden nooit het uit elkaar nemen van een ander levend wezen toestaan, en we gaan door met vechten, helemaal tot aan naar het Hooggerechtshof als dat moet, zodat dit ongeboren kinderen niet kan overkomen," zei hij.

Laatst bijgewerkt: 9 april 2021 11:02

Doneer