Stirezo geïnterviewd over Texaanse abortuswet: ‘Jarenlang zaaien draagt vrucht’

Foto: Pixy.org (CC BY NC ND 4 0)

Stirezo geïnterviewd over Texaanse abortuswet: ‘Jarenlang zaaien draagt vrucht’

THEMA'S:

De nieuwe abortuswet van de Amerikaanse lidstaat Texas maakt de tongen los in Nederland. Nederlands Dagblad vroeg naar de mening van Nederlandse pro-lifeorganisaties, waaronder Stirezo.

Kloosters bieden hulp

De krant interviewt Stirezo-woordvoerder Hugo Bos. Die ziet de Texaanse wet als het resultaat van een lange strijd. Bos noemt de inzet van pro-life wakers, die dagelijks bidden en hulp verlenen bij abortoria. Hulp die bijvoorbeeld door kloosters gegeven worden, waar zusters zich belangeloos inzetten voor de ongeboren kinderen. Bos noemt ook de inzet van pro-life juristen en studenten. “Dat jarenlange zaaien gaat nu vrucht dragen.”

Aanzienlijke vooruitgang

De nieuwe wet in Texas verbiedt abortus zodra het ongeboren kindje een kloppend hart heeft. Dat is over het algemeen na zes weken. Pro-lifers zijn de eerste om te erkennen dat de wet beperkt is, want het recht op leven geldt ook als je hart nog niet klopt. (Anders zou je mensen met een hartstilstand direct naar het mortuarium moeten brengen, niet naar het ziekenhuis.) Maar het is een aanzienlijke vooruitgang in de Verenigde Staten, waar het Hooggerechtshof abortus toestaat tot de geboorte. Elk ongeboren kind dat door deze wetswijziging wordt gered is winst.

Minister, stop de Nederlandse financiering van buitenlandse abortus!

Nederlandse media zijn negatief

De Nederlandse media zijn bijna unaniem negatief over de Texaanse pro-life wet. De wildste Indianenverhalen doen de ronde over vrouwen die ‘slachtoffer’ worden van deze wet. Daarentegen hoor en lees je in de Nederlandse media niets over de bommelding die abortusvoorstanders gedaan hebben bij de organisatie Texas Right to Life.

Pro-life wet is niet streng

Dat Nederlands Dagblad wél het pro-life geluid aan het woord laat is lovenswaardig. Waarbij we wel één verbeteringspunt meegeven: noem de Texaanse abortuswet alstublieft niet “streng”. Er is niets streng aan het beschermen van het elementaire recht op leven. Wat streng is, is dat ongeboren kinderen overgelaten worden aan de moordtangen van de aborteur.

Lees HIER het artikel van Nederlands Dagblad.

Laatst bijgewerkt: 27 januari 2022 11:41

Doneer