Stirezo loopt mee met historische March for Life in VS

Stirezo loopt mee met historische March for Life in VS

THEMA'S:

In Washington D.C. vindt vandaag de Mars voor het Leven plaats. Stirezo-bestuurslid Hugo Bos is erbij en doet verslag. De Mars voor het Leven heeft wind in de zeilen. Niet alleen in Nederland, waar het aantal deelnemers dit jaar verdubbelde, ook in de Verenigde Staten. Daar spreekt voor het eerst een regeringslid de demonstranten toe.

Nieuwe wind

Het regeringslid dat op de Mars voor het Leven spreekt is niemand minder dan vicepresident Mike Pence. Tekenend voor de nieuwe wind van de kersverse president Donald Trump. Was Obama sterk voorstander van abortus en voerde hij juridische oorlogen tegen pro-life nonnen, Trump is expliciet tegenstander van afdrijving en knijpt de financiering af van abortus exporterende organisaties. De mars waaraan honderdduizenden pro-life activisten deel nemen, staat nu dus niet langer in de schaduw van een pro-abortus president.

Volledig verbod

De pro-lifers kunnen dit jaar terugkijken op wat ze bereikt hebben. The Washington Times schrijft zelfs dat dit de eerste Mars is waar we echt pro-life beleid kunnen afdwingen. Met president Trump en een Republikeins parlement, zo vervolgt de krant, is de pro-life beweging dichter dan ooit tevoren bij haar doelen, inclusief een federale volledig verbod op abortus.

Creatieve pro-lifers

De dag voor de Mars bezochten we een beurs met tientallen organisaties die actief zijn voor de bescherming van het leven. Het is opvallend hoe creatief de pro-lifers zijn. Ze worden er heel veel en heel verschillende acties op touw gezet om het leven te beschermen. Een kleine greep:

  • Acties via Google AdWords om mensen die via internet op zoek zijn naar een abortuskliniek te leiden naar een hulplijn voor vrouwen in nood;
  • Studentengroepen die op alle hogescholen en universiteiten studenten engageren om op te komen voor het leven;
  • Priesters die andere priesters helpen hun parochie te inspireren om pro-life te worden;
  • Ex-medewerkers van abortusklinieken die andere medewerkers helpen om te stoppen bij dergelijke abortusklinieken;
  • Mobiele klinieken inclusief echo apparatuur die bij abortusklinieken gezet worden, immers als een vrouw het kindje op de echo gezien heeft is de kans veel kleiner dat ze het daarna nog ‘laat weghalen’.

Echt ongelooflijk hoe creatief men is. En het wordt heel breed gedragen, er waren natuurlijk veel Rooms-katholieke organisaties, maar ook protestantse, evangelicale, seculiere en Oosters-orthodoxe organisaties.

Jonge mensen

Gisteravond zijn we naar de Heilige Mis geweest in de basiliek van de Onbevlekte ontvangenis. Indrukwekkend om met tienduizenden samen God om een zegen te vragen over de Mars voor het Leven morgen.

Het is nu kwart over 10 in de ochtend. Tijd om te vertrekken richting de Mars, door de straten van Washington D.C, voor het absoluut recht op leven van alle ongeboren kinderen!

Hugo Bos

⇒ Stirezo komt op voor het recht op leven van de ongeboren kinderen.

Steun onze strijd tegen abortus en doneer nu!

Laatst bijgewerkt: 21 november 2023 15:32

Doneer