Stirezo op straatcampagne! Een vrijwilliger vertelt: "Wat waren ze blij ons te zien!"

Een pro-lifer in gesprek met voorbijgangers in Aken, Duitsland.

Stirezo op straatcampagne! Een vrijwilliger vertelt: "Wat waren ze blij ons te zien!"

THEMA'S:

Bid en strijd om de zonde van abortus te stoppen! Dat is de oproep van de pro-life straatcampagne die Stirezo samen met TFP Studenten Actie Europa doet. De straatcampagne doet 10 steden in Nederland, Vlaanderen en Duitsland aan in de week van maandag 15 tot en met zondag 21 augustus. Een vrijwilliger van Stirezo doet verslag:

Wat in de VS kan, kan ook in Europa

“Met zo’n 30 jonge vrijwilligers trekken we van stad tot stad om campagne te doen voor het ongeboren kind en het gezin. Gisteren (maandag) was de aftrap in Aken, Duitsland en daarna in Maastricht. Tijdens een straatcampagne bidden we en spreken we voorbijgangers aan. We geven een flyer met informatie over abortus en de noodzaak om als Europa de pro-life weg in te slaan. Net als in de Verenigde Staten, waar het abortusvonnis Roe vs. Wade is vernietigd. Daar wordt nu veel vooruitgang gemaakt in het beschermen van ongeboren kinderen tegen abortus.”

Eerste dag is altijd spannend

“Zo’n eerste dag is altijd een beetje spannend, hoe zullen de reacties zijn? Zijn we goed voorbereid en loopt alles goed? Want het is een hele organisatie om met 30 man door Europa te trekken. Plekken om te overnachten, ontbijt, lunch en diner regelen. Flyers printen, spandoeken, route en logistiek, noem maar op! Gelukkig bleek dat we alles goed geregeld hadden.”

Prolife straatcampagne 5 min

Wat waren ze blij ons te zien!

“De polarisatie in onze maatschappij is groot en dat merk je op straat. We spraken in Aken met een Nederlands gezin met vier kinderen. Ze liepen elke jaar mee met de Mars voor het Leven. Wat waren ze blij om ons te zien! We spraken ook met een jongeman uit het noorden van het land, die bezig was zich te bekeren. Gods Voorzienigheid leidt bijzondere mensen op ons pad.”

Tegenstanders met blauw haar

“Er zijn ook tegenstanders. Mensen met blauw haar en onkuise kleding, die vulgaire en grove verwensingen naar ons riepen. En tussen die twee uitersten zijn heel veel mensen die onverschillig zijn, die zoiets hebben van ‘stoor mij niet in mijn rustige materialistische leventje’.”

Mensen aan het denken zetten

“De goede mensen voelen zich gesteund en merken dat ze niet alleen zijn. We merken dat dat van grote waarde is. De mensen in het midden worden uit hun comfortzone gehaald en worden aan het denken gezet over abortus. Met veel van deze mensen hebben we discussies gehad. Ook zag je dat veel mensen onze spandoeken keken en naar de slogans luisterden en je zag ze denken…”

Prolife straatcampagne 2

Voorstanders van het doden van ongeboren kinderen proberen pro-lifers af te schermen met paraplu's.

Sfeer werd grimmiger

"Na een paar uur in Aken merkten we dat de sfeer grimmiger werd, door pro-abortus tegenstanders die samendromden. Ze probeerden onze straatcampagne te saboteren, bijvoorbeeld door ons af te schermen van het publiek met open paraplu's. Gelukkig was de politiebegeleiding prima. Uiteindelijk zijn we verkast naar een andere locatie, waar we een tijd konden flyeren zonder last te hebben van tegendemonstranten. Na Aken trokken we naar Maastricht. Daar was de ambiance prettiger. Het publiek was vriendelijker."

Offer brengen voor het ongeboren kind

“Ik kijk met tevredenheid terug op de eerste dag van de straatcampagne. Het was een eer om de staat op te gaan in Aken. Want dit is de stad van Karel de Grote, één van de grondleggers van onze christelijke beschaving. Ik kijk uit naar de komende dagen, als wij steden in Nederland en Vlaanderen aandoen. Het is heet en de dagen zijn lang, maar dat offer breng ik graag op, voor Gods ongeboren kinderen.”

Laatst bijgewerkt: 17 augustus 2022 13:01

Doneer