Stirezo-waakster verdedigt wake bij abortuscentrum op Radio 1

Stirezo-waakster verdedigt wake bij abortuscentrum op Radio 1

THEMA'S:

Marieke waakt regelmatig bij abortusklinieken. Zij biedt alternatieven voor abortus, zodat de zwangere vrouw vóór haar kindje kan kiezen. Dinsdagavond mocht Marieke hierover vertellen bij Dit is de dag (NPO Radio 1).

'Informatie voor u'

Marieke beschrijft hoe zij te werk gaat: "We bidden de rozenkrans, wij zijn katholiek. En dan komt er een vrouw aan, dan hebben we een flyertje. Ik stap op haar af en zeg: Ik heb wat informatie voor u, voor ongewenst zwangere vrouwen. We zijn van een hulporganisatie. Staat ze daar voor open, dan gaat ze met ons in gesprek. Staat ze daar niet voor open, dan trekken wij ons ook terug. In die zin vallen wij niemand lastig."

Inperking demonstratierecht

Deze vorm van hulpverlening heeft tegenstanders. In de radio-uitzending heeft Marieke tegenover zich opiniemaker Jasper Klapwijk. Hij vindt demonstreren tegen abortus prima op het Malieveld, onwenselijk bij het abortuscentrum. Klapwijk pleit dan ook voor een inperking van het demonstratierecht.

Verkeerd begrip

'Demonstratie' is echter een verkeerd begrip. De gemeente gebruikt het als bureaucratische term voor alle ideeële samenkomsten in de publieke ruimte. 'Demonstreren' roept beelden op van schreeuwende mensen die met vlaggen zwaaien en leuzen scanderen. Het waken bij de abortuskliniek lijkt in niets daarop. Vrouwen worden niet toegeroepen, geïntimideerd of op andere manier lastigvallen. Dat zou nu juist de hulpverlening verhinderen.

Kiezen vóór leven

Marieke geeft aan dat door ons waken bij abortuscentra reeds vier vrouwen van abortus afgezien hebben van abortus. "Lijkt me sterk", zegt Klapwijk. "Volgens mij twijfel je dan al." Dat moge zo zijn, maar dan kan de helpende hand van een waakster toch net zijn wat een vrouw doet kiezen vóór het leven?

2 schoolklassen per dag

Marieke besluit: "Ik denk dat wij het recht hebben, ja zelfs ook de plicht hebben om het leven van de ongeborenen te beschermen. 30.000 per jaar, 2 schoolklassen per dag. Dat is niet mis!"

Beluister HIER de uitzending.

⇒ Stirezo komt op voor recht op leven van ongeboren kinderen. Steun ons pro-life werk en help met een donatie!

Laatst bijgewerkt: 9 juni 2021 11:34

Doneer