Straatcampagne bij Bloemenhovekliniek: 'We bidden bij het moderne Golgotha'

Straatcampagne bij Bloemenhovekliniek: 'We bidden bij het moderne Golgotha'

THEMA'S:

Bid en strijd om de zonde van abortus te stoppen! Dat is de oproep van de pro-life straatcampagne die Stirezo samen met TFP Studenten Actie Europa doet. De straatcampagne doet 10 steden aan in Nederland, Vlaanderen en Duitsland in de week van maandag 15 tot en met zondag 21 augustus. Een vrijwilliger van Stirezo doet verslag:

Bloemenhovekliniek

"Vandaag gingen we naar het abortuscentrum in Heemstede, de Bloemenhovekliniek. Een historische plek als het gaat om abortus in Nederland. Hier werden de eerste abortussen gepleegd, zelfs toen dat nog strafbaar was. De aborteurs volgden het voorbeeld van communistisch Rusland, waar abortus sinds 1920 toegestaan was."

Modern Golgotha

"De Bloemenhovekliniek is een van de centra waar ook abortussen verricht worden met 19 tot 24 weken zwangerschap. Het is één van de gruwelijkste plekken van Nederland. Een modern Golgotha. Daarom is het voor de pro-life beweging altijd belangrijk geweest om op deze plaats des verderf te protesteren. We hebben ervoor gekozen om juist op deze plek extra te bidden. Hier voel je meer dan waar ook dat het een geestelijke strijd is. Daarom nemen we onze toevlucht tot ons meest krachtige wapen, het gebed."

Afb blhvkl 1 min

Buren keren zich tegen pro-lifers

"Wat ons opviel is dat er zo veel buren van het abortuscentrum zijn die tegen ons kiezen. Ze wonen naast die verschrikkelijke slachterij en kiezen er dan voor om die te verdedigen in plaats van om ons te steunen. Er waren er zelfs die thuis eieren gingen halen om die naar ons toe te gooien. Daarnaast heel wat mensen die allerlei lelijke dingen riepen en opgestoken middelvingers. Ook de directeur kwam een kijkje nemen, ik herkende hem nog vanuit de rechtszaak die we recent gevoerd hebben om het recht op waken bij abortuscentra te verdedigen."

Den Haag

"Daarna gingen we op weg naar een andere plaats die symbolisch van groot belang is: Den Haag. Hier zijn die abortuswetten aangenomen die nu al zoveel jaren zoveel tienduizenden doden per jaar kosten. De gesprekken met medestanders zijn hartverwarmend en bemoedigend. Pas als je op straat staat merk je hoeveel mensen eigenlijk tegen abortus zijn."

Interview met krant

"Er kwam ook een journaliste langs van een regionale krant met een fotografe. We hebben goede uitleg kunnen geven over wat we doen en waarom. Je merkt dat ook de journaliste zelf aan het denken gezet werd. Veel mensen hebben de pro-life argumenten gewoon nog nooit gehoord."

STI WhatsApp-banner

Laatst bijgewerkt: 22 augustus 2022 11:13

Doneer