Tegendemonstranten bij Bloemenhove lappen beperkingen aan hun laars

Tegendemonstranten bij Bloemenhove lappen beperkingen aan hun laars

De pro-life wakers bij het abortuscentrum Bloemenhove in Heemstede hebben gezelschap gekregen. Ze zijn niet meer de enige demonstranten.

Sinds kort staat op een andere plaats bij het abortuscentrum een groepje mensen te demonstreren dat juist vindt dat het tegen betaling doden van ongeboren kinderen er ongehinderd moet kunnen doorgaan.

Zelf abortus ondergaan

Organisator van de demonstratie is Sterre Marrée (26), die zich op sociale media geïnspireerd toont door Antifa, Black Lifes Matter en Kick Out Zwarte Piet. Op een foto draagt ze een ring met een pentagram, een satanistisch symbool. De Amsterdamse woont pas ruim een half jaar in Haarlem, maar heeft een plaatselijke politicus, Danny van Leeuwen van de Actiepartij, blijkbaar meegekregen om voor het abortuscentrum te demonstreren. Naar eigen zeggen heeft Marrée zelf een abortus ondergaan. Ze was altijd al voorstandster van abortus, zegt ze tegen het Haarlems Dagblad.

Pater Koopman

Een andere demonstrante (met LGBT-regenboogparaplu) die vindt dat het doden van ongeboren kinderen in Bloemenhove ongehinderd moet kunnen doorgaan, is Ruth Nelemaat (70), die zich nog herinnert dat pater Koopman er kwam demonstreren. Ondanks zichzelf getuigt ze dus van de permanente maatschappelijke gewetensfunctie die het pro-life protest tegen abortus vervult. Dat is ook de reden dat het abortussyndicaat en zij die dat om ideologische redenen ondersteunen, nu eisen dat het protest op afstand gezet en liefst helemaal tot zwijgen gebracht wordt.

Waken bij abortuscentra is een recht en moet dat blijven!

Demonstratievakken

Dat de situatie zich bij het abortuscentrum in Heemstede zo toespitst, heeft met de ligging te maken: precies op de gemeentegrens met Haarlem. Aan de voorkant in Heemstede geldt de bufferzone van 25 meter die PvdA-burgemeester Astrid Nienhuis voor de pro-life demonstranten van Donum Domini en Stirezo heeft ingesteld. Aan de achterkant die op Haarlem uitkomt, heeft CDA-burgemeester Jos Wienen gekozen voor een andere oplossing: demonstratievakken, waar demonstranten binnen moeten blijven.

‘Tegendemonstranten’

De abortusvoorstanders hebben zich daar echter net zo goed aan te houden. Dat doen ze evenwel niet. Ze steken vrijelijk de straat over om dichter bij de ingang te staan (zie foto). Of deze ‘tegendemonstranten’ bij Bloemenhove zich nu goed of minder goed gedragen, dat verandert niets aan de situatie voor de pro-life wakers bij het abortuscentrum en voor Stirezo dat hen ondersteunt, zegt Stirezo-woordvoerder Hugo Bos.

Stop gedwongen euthanasie

Onaanvaardbaar

“We blijven het doden van ongeboren kinderen in Bloemenhove aanklagen”, aldus Bos. “Dat wil zeggen: Donum Domini gaat door met bidden, waken en vrouwen helpen, en Stirezo blijft dat ondersteunen. Vanuit de demonstratievakken in Haarlem kunnen we nog steeds vrouwen bereiken. Maar we gaan ook juridisch het gevecht aan. Het is onaanvaardbaar dat voor de verdediging van het ongeboren leven onze vrijheid van betogen wordt opgeschort. Daarom klagen we in Straatburg de ongrondwettelijke demonstratiebeperkingen aan, die overheden ons bij abortuscentra willen opleggen. We willen dat het Europese Hof voor de Mensenrechten zich hierover uitspreekt.”

Foto boven artikel: De huidige situatie bij het abortuscentrum Bloemenhove. Rechts de demonstranten van Donum Domini / Stirezo in het toegewezen vak, links de tegendemonstranten die zich aan de demonstratiebeperkingen weinig gelegen laten liggen. (Foto: Donum Domini)

Laatst bijgewerkt: 2 augustus 2022 11:16

Doneer