Terechte kritiek op abortuspil, doodt kindjes tot 9 weken

Terechte kritiek op abortuspil, doodt kindjes tot 9 weken

THEMA'S:

Minister Schippers van Volksgezondheid wil het aantal abortussen drastisch verminderen, zo was het grote nieuws een paar weken geleden. Nu wordt duidelijk wat ze bedoelt: de abortuspil - eigenlijk een serie pillen - zou door de huisarts voorgeschreven kunnen worden en de dure behandelingen in de kliniek zijn dan niet meer nodig voor zwangerschappen tot negen weken.

Geldkwestie

Het is voor de minister slechts een geldkwestie. De abortuspil kwam in 2000 op de markt en inmiddels worden ongeveer 9.000 van de 30.000 abortussen per jaar op deze manier uitgevoerd. De behandeling is voor veel vrouwen veel heftiger dan gedacht.

Gelukkig ook kritiek

Er zijn dan ook flink kritische geluiden te horen. De Raad van State, een van de belangrijkste adviesorganen van de overheid noemt het wetsvoorstel overbodig. Zij adviseert de abortuspil niet via de huisarts te laten voorschrijven. Zelfs de Nederlandse abortusartsen (NGvA) zeggen, dat er "niet lichtvaardig aan de abortuswet getornd moet worden." Zij betwijfelen of tien minuten bij de huisarts voldoende is om een goed besluit te kunnen nemen.

Geen 'klompjes cellen'

Ook zij zien in dat dit plan het aan vrouwen doet voorkomen dat zij een laagdrempelige, lichte behandeling zullen krijgen, terwijl een kindje van 9 weken al een kloppend hartje heeft en de hormonen bij de vrouw al danig werken. Het heeft al de grootte van een druif. Op deze manier is er sprake van het verdoezelen van het kwaad. Alsof het niks is.

⇒ Stirezo komt op voor het recht op leven van de ongeboren kinderen.

Steun onze strijd tegen abortus en doneer nu!

Laatst bijgewerkt: 21 november 2023 16:54

Doneer