Treffend: Abortuspromotor Ploumen ontvangt prijs vernoemd naar macabere Machiavelli

Treffend: Abortuspromotor Ploumen ontvangt prijs vernoemd naar macabere Machiavelli

THEMA'S:

Lilianne Ploumen heeft de Machiavelliprijs gewonnen. De voormalig minister van Ontwikkelingssamenwerking krijgt de prijs voor haar initiatief SheDecides, dat abortus wil verspreiden.

Geboorte is achterstand

“Zij hield de ogen op de bal om te voorkomen dat vrouwen en meisjes in ontwikkelingslanden op achterstand zouden worden gezet”, aldus de jury. Want het laten geboren worden van levende, mensenkinderen zet je echt op achterstand, zo is kennelijk de gedachte.

Treffende naam

De naam Machiavelliprijs is treffend. Niccolo Machiavelli was een Italiaanse diplomaat en politiek denker. Zijn geschriften, waarvan De Prins het bekendst is, verwerpen alle moreel principes en pleiten onbeschaamd voor een onbegrensd opportunisme. Geen wonder dat dergelijk opportunisme nog altijd machiavellianisme heet.

Macabere cynicus

Machiavelli was een sinistere, ja zelfs macabere cynicus. De geschiedenis kent maar weinig mannen wier ziel zulke duisternis bevatte. Machiavelli geloofde alleen in het ego. Het hele idee van belangeloze, zelf-opofferende dienst aan de ander, was geheel vreemd aan zijn persoon en aan zijn denken. De uitreiking van 'zijn' prijs aan abortuspromotor Lilianne Ploumen spreekt boekdelen.

⇒ Stirezo zet zich in voor de bescherming van kwetsbaar leven. Steun ons pro-life werk en help met een donatie!

Laatst bijgewerkt: 9 juni 2021 11:28

Doneer