Universiteit censureert kritiek op abortus

Universiteit censureert kritiek op abortus

THEMA'S:

Er is ophef ontstaan aan de universiteit Louvain-La-Neuve in België. Docent Stéphane Mercier noemt abortus "de moord op een onschuldig persoon." Mercier doet de uitspraak in een essay over 'La philosophie pour la vie', vertaald: 'De filosofie voor het leven'. Eerstejaars studenten van de filosofieopleiding moeten het lezen.

"Choquerend"

De seculiere media schreeuwt moord en brand. Nieuwssite Newsmonkey vond de kritiek op abortus "choquerend". Een of ander anti-discriminatiecentrum deed een duit in het zakje: "Het is heel moeilijk voor eerstejaarsstudenten, die pas 18 jaar zijn om kritiek te formuleren op zo'n vraag. Ze zijn meestal nog niet in staat om tegenargumenten te verzinnen."

Slijpsteen geest

Je moet bij een universitaire studie juist heel moeilijke opdrachten geven. Je moet studenten juist flink laten zweten om tegenargumenten te verzinnen. De hele toegevoegde waarde van de filosofie, het vak waar dit essay voor gelezen moest worden, is dat het je geest slijpt aan contraire ideeën. Dit betekent voor een katholiek dat je Nietzsche over de dood van God leest. Dit betekent voor een seculier-liberaal dat je anti-abortusfilosofie leest.

Censuur van pro-lifer

Sla je aan het censureren, dan houdt de filosofieopleiding op een slijpsteen van de geest te zijn. Censureren is wat de universiteit Louvain-La-Neuve heeft gedaan. Het noemde Merciers ideeën "onaanvaardbaar" en haalde het essay van de website. Daarmee is de pro-life professor feitelijk gecensureerd. Een klam deken van meningendictatuur trekt over de universiteit heen.

Capitulatie

Ben je als student weigert contraire ideeën te bespreken, dan moet je van de universiteit wegblijven. Dat de universiteit aan de kritiek toegeeft is capitulatie. De nek is gebogen, de geest is gedoofd.

⇒ Stirezo komt op voor het recht op leven van de ongeboren kinderen.

Steun onze strijd tegen abortus en doneer nu!

Laatst bijgewerkt: 12 december 2023 15:34

Doneer