Video: zie hoe Olivia met tien weken al op haar duim zuigt

Beeld: Still uit de video 'Baby Olivia' (Live Action News)

Video: zie hoe Olivia met tien weken al op haar duim zuigt

THEMA'S:

Wist u dat je bij een ongeboren kind van drie weken al de hartslag kunt waarnemen? Dat het met zeven weken de handjes vouwt, met tien weken meetbare hersenactiviteit vertoont, de duim in zijn mond steekt en met elf weken begint te spelen en zijn omgeving onderzoekt?

In het verborgene van de baarmoeder

Een prachtig nieuw filmpje visualiseert wat zich in het verborgene van de baarmoeder afspeelt. Want het kind passeert deze mijlpalen in zijn ontwikkeling, lang voordat de moeder zijn eerste bewegingen kan opmerken. Dat gebeurt pas tussen de veertiende en achttiende week. De eerste blijken van een zelfstandig en bewust leven van een beginnend mensje spelen zich dus geheel in het verborgene van de baarmoeder af.

Waken bij abortuscentra is een recht en moet dat blijven!

Baby Olivia

Dat is het mooie aan het filmpje Baby Olivia. Daarin zijn de wetenschappelijke gegevens over de ontwikkeling van het kind, een meisje in dit geval, nauwgezet zichtbaar gemaakt. Het filmpje maakt ons bewust van de complexe reis die elk ongeboren kind maakt, terwijl het zich aan het voorbereiden is om de wereld te betreden.

Haarkleur ligt al vast

Het moment van bevruchting brengt de definitieve blauwdruk tot stand voor de mens in kwestie. Tegelijk is dit het startschot, zodat zijn leven zich direct begint te ontwikkelen volgens een nauwgezet plan dat niets aan het toeval overlaat. Haar- en oogkleur, talloze innerlijke en uiterlijke trekken liggen al vast. Wat overigens een duizelingwekkende snelheid in de uitvoering van het plan niet in de weg staat. Want in het tweede trimester, vanaf drie maanden, is Olivia al herkenbaar als een kleine baby. Dertien weken na de bevruchting reageert zij zelfs op lichte aanraking en beginnen de tanden zich te ontwikkelen.

Stop gedwongen euthanasie

Spreekbewegingen met achttien weken

Met achttien weken bewijzen echo's dat het kindje spreekbewegingen maakt. Deze bewegingen van het strottenhoofd komen overeen met het huilen van een baby na de geboorte. De silent scream, de onhoorbare kreet die het ongeboren kindje uitstoot, wanneer dit het ongeluk heeft in de verscheurende handen van aborteurs te vallen, is dus geen beeldspraak maar bittere realiteit.

Kind herkent moederstem met twintig weken

Met twintig weken begint het gehoor te functioneren, waardoor het kind kan reageren op geluiden die ze in de buitenwereld hoort. Olivia kan zelfs de stem van haar moeder al herkennen. Met de beste medische hulp is het voor baby's die in dit stadium ter wereld komen al mogelijk om te overleven.

Bestel Catechismus tegen abortus

Onmiskenbare waarheid

Gedurende de drie en zes maanden heeft het ongeboren kind een enorme groei en ontwikkeling doorgemaakt en is het veranderd van een piepklein mensje dat minder dan een ons weegt, in een kind dat in staat is om buiten de baarmoeder te leven. Natuurlijk heeft Olivia na zes maanden nog veel te gaan. Maar de video die Live Action over haar gemaakt heeft, laat ons de onmiskenbare waarheid zien: ongeboren kinderen zijn volledig en onmiskenbaar menselijk.

Laatst bijgewerkt: 25 februari 2022 15:30

Doneer