Vijf pro-life wakers veroordeeld tot elf jaar cel

Vorig jaar ontdekte Lauren Handy, een van de veroordeelde pro-lifers, een doos met ‘medisch restafval’ afkomstig van een abortuscentrum in Washington. De gruwelijke vondst bevatte de verminkte lichamen van 115 geaborteerde kinderen van wie een groot deel al bijna helemaal volgroeid was. (Beeld: YouTube)

Vijf pro-life wakers veroordeeld tot elf jaar cel

Het Amerikaanse ministerie van Justitie slaagde er vorige week in om een jury te overtuigen om vijf pro-life activisten te veroordelen voor hun wake bij een omstreden abortuscentrum. De Officier van Justitie betoogde dat deze acties in strijd waren met de “Freedom of Access to Clinic Entrances Act”, ook wel bekend als de FACE Act. Deze wet maakt het strafbaar om iemand te ‘intimideren’ of te belemmeren vanwege zijn of haar betrokkenheid bij abortusdiensten.

11 jaar gevangenisstraf

Pro-lifers reageerden ontzet op deze zaak. De activisten - Lauren Handy, 28, John Hinshaw, 67, Heather Idoni, 61, William Goodman, 52 en Herb Geraghty, 25 – kunnen tot 11 jaar gevangenisstraf veroordeeld worden. Ze zitten nu al in de gevangenis in afwachting van hun straf. Ze kunnen daar bovenop nog elk een boete van 350.000 dollar verwachten. Handy, de meest prominente van de vijf opgesloten pro-lifers, werd in maart 2022 slachtoffer van een diabolische treiteractie. Zij kreeg een gruwelijk pakketje opgestuurd met daarin vijf lichamen van geaborteerde baby's.

Lees ook: Waker vertelt: ‘abortusvoorstander smeet onze spullen op het fietspad’

Pro-abortusrechter

Live Action-oprichter Lila Rose verklaarde: "Vanaf het begin is dit proces een farce geweest met een volledig bevooroordeelde pro-abortusrechter die ons rechtssysteem belachelijk heeft gemaakt. Deze beslissing zal worden aangevochten, en we eisen dat deze wordt teruggedraaid. Deze activisten zijn helden, en het ministerie van Justitie heeft willekeurig en onwettig gehandeld." Volgens Michael Knowles, nieuwscommentator bij The Daily Wire, zijn deze vijf pro-lifers dan ook "politieke gevangenen."

Waken op z’n Amerikaans

De pro-life wakers hielden in oktober 2020 een sit-in demonstratie bij de Washington Surgi-Clinic, een berucht abortuscentrum in Washington D.C. Naar verluid zongen ze liederen, baden ze en haakten ze de armen in elkaar voor de personeelsingang van het babymoordcentrum. Ook ketenden ze zichzelf vast om de deuren van het gebouw te blokkeren om de "moord op kinderen" te vertragen, zoals de activisten zeiden.

Burgemeester van Haarlem, handhaaf het recht op pro-life waken!

Berucht abortuscentrum

De Surgi-Clinic is bijzonder omstreden vanwege recente undercoverbeelden waarop dubieuze praktijken van het personeel te zien zijn. Zo krijgen zwangere vrouwen alprazolam – een soort slaapmiddel – toegediend voordat ze een aborteur ontmoeten, om de laatste toestemming te geven voor de abortus. De organisatie Progressive Anti-Abortion Uprising (PAAU) vertelde The Daily Wire dat ze een doos met geaborteerde baby's hebben onderschept die op weg was van de Washington Surgi Clinic naar een medisch afvalverwerkingsbedrijf om te worden verbrand.

Infanticide

De advocaten van de pro-lifers dienden woensdag een spoedverzoek in bij de rechtbank. Ze roepen op om het bevel tot hechtenis van de pro-lifers te heroverwegen terwijl ze hun straf afwachten. De advocaten beweren dat Handy en de andere activisten vreedzaam demonstreerden, wat een beschermd recht is. Ze benadrukken dat Handy er was om de moord op half-geboren baby’s te voorkomen, wat niet in strijd is met de FACE-Act. De Surgi Clinic is berucht om deze gruwelijke praktijk waarbij baby’s gedood worden zodra hun hoofd uit de moeder komt. Het is dieptriest dat niet de babymoordenaars, maar zij die hen proberen te redden nu achter de tralies belanden.

Laatst bijgewerkt: 6 september 2023 09:13

Doneer