Vreemde spagaat: Ploumen over hoe zij pro-abortus én katholiek is

Vreemde spagaat: Ploumen over hoe zij pro-abortus én katholiek is

THEMA'S:

In Adieu God? interviewt Tijs van den Brink bekende Nederlanders over hun relatie met geloof en God. Gister verscheen minister Lilianne Ploumen.

Katholieke standpunt

Je zou zeggen dat Ploumen afstand bewaart van het christelijk geloof. Zij lobbyt met She Decides intensief voor de export van meer abortus naar Afrika, wat op veel weerstand stuit van Afrikaanse gelovigen. Maar Ploumen noemt zich zowaar Rooms-katholiek. Van den Brink legt haar daarom het Rooms-katholieke standpunt over abortus voor. Die is er een van absolute afwijzing. In alle gevallen heeft het ongeboren kind recht op leven.

Paus Franciscus

"Ik vind bijvoorbeeld de manier waarop de huidige paus erover spreekt, laat ruimte voor de eigen afweging." Dat laat paus Franciscus zeker niet. De Heilige Vader noemt abortus "een vreselijke misdaad" en een "zeer zware zonde".

Mis verstoord

Ploumen weerstreeft de Kerk niet alleen op het vlak van abortus. Ook de eucharistie moet het ontgelden. Trots vertelt de minister over hoe zij als voorzitter van de PvdA een Mis verstoord heeft omdat de pastoor een praktiserende homo de hostie weigerde. Een ongehoorde schending van de scheiding tussen kerk en staat.

Bisschoppen weerspreken

Het zou goed zijn als de Nederlandse bisschoppen Ploumen weerspreken. Als Rooms-katholiek kun je absoluut niet voor abortus zijn. Wij katholieken - en alle andere mensen - hebben de plicht om alle ongeboren kinderen te beschermen!

⇒ Stirezo komt op voor het recht op leven van de ongeboren kinderen.

Steun onze strijd tegen abortus en doneer nu!

Laatst bijgewerkt: 12 december 2023 15:35

Doneer