Vrouw ontmoet Stirezo-wakers bij abortuskliniek, kiest voor haar ongeboren kindje

THEMA'S:

Veel vrouwen die naar de abortuskliniek gaan, worden onder druk gezet door hun partner. Zoals de vrouw die onze Stirezo-wakers tegenkwamen, vorige week bij de abortuskliniek in Maastricht.

Onmenselijke keuze

De vrouw, over wier identiteit wij vanzelfsprekend weinig details geven, werd door haar partner voor een onmenselijke keuze gesteld. De keuze tussen het houden van haar geboren kind en het houden van haar ongeboren kind.

Uitgebreid gesprek

De vrouw koos aanvankelijk voor haar geboren kind. Zij maakte een afspraak met de abortuskliniek in Maastricht. Maar gelukkig stonden onze wakers daar. Ze spraken haar aan voor de abortuskliniek. Een uitgebreid gesprek volgde, in een nabijgelegen koffiecorner. Zij werd gerustgesteld: Een moeder verliest bijna nooit het omgangsrecht met haar kinderen. De wakers boden de vrouw juridische hulp aan.

Kinderleven gered

Hierop maakte de vrouw een moedige keuze. Zij blies haar afspraak met de abortuskliniek af. Zij koos niet voor abortus maar voor het leven van haar ongeboren kindje. God zij dank! Een kinderleven is gered en een moeder is behoed.

Superresultaat

Nog maar drie keer heeft een groepje van Stirezo bij de abortuskliniek in Maastricht geadviseerd en gebeden, en met de grote gebedshulp van contemplatieve zusters op de achtergrond is er nu dit superresultaat.

Liefdevol

De gebedsgroepen van Stirezo worden langzaam door het land heen opgebouwd. Dit apostolaat naar het voorbeeld van mgr. Reilly is een gebedsapostolaat, dat de harten van de vrouwen, maar ook de mannen en de familie eromheen, en de medewerkers van de klinieken met Gods hulp kan omvormen. Er worden regelmatig trainingen gegeven om te leren hoe je liefdevol voor de kliniek kunt staan en met de juiste woorden het gesprek aan kunt gaan.

Gesprekken nodig

Deze week zijn er in Maastricht bijzondere gesprekken geweest met o.a. een vrouw die al twee abortussen heeft ondergaan en daar angstdromen door heeft, een arts die kwam solliciteren bij de kliniek, een vrouw die als gastarbeider in ons land is en niet weet hoe zij haar kindje moet houden in de situatie waar zij zich in bevindt, een vriendin van een jonge vrouw die al binnen was. We merken dat het nodig is dat we daar staan en deze gesprekken kunnen voeren.

Meedoen?

Voelt u zich geroepen mee te doen aan dit belangrijk werk? Wilt u vrouwen hulp aanbieden, of gewoon steunen door bij de abortuskliniek te bidden? Wij bieden een training aan. U kunt zich voor de volgende training op 29/30 september in Casa Nova, Heilig Landstichting, nu al aanmelden via [email protected].

Doneren

Meehelpen kan ook met een donatie. Wij maken kosten voor o.a. het aanvragen van vergunningen en de opvang van ongewenst zwangere vrouwen. Wij krijgen geen euro overheidssubsidie. Elke euro is meer dan welkom! Als u wilt doneren, dan kan dat hier via www.stirezo.nl/doneer.

Laatst bijgewerkt: 12 december 2023 15:53

Doneer