'Vrouwen komen na abortus lijkbleek en innig verdrietig buiten'

'Vrouwen komen na abortus lijkbleek en innig verdrietig buiten'

THEMA'S:

Geregeld gaan vrijwilligers van Stirezo naar abortusklinieken. Door gebed en gesprek proberen ze ongewenst zwangere vrouwen te helpen en ongeboren kinderen het leveren te redden. Moeilijk maar dankbaar werk. Een vrijwilligster doet verslag.

Abortuskliniek in Arnhem

Vroeg op, flyers bijeen zoeken, even bidden in de kapel, warme thee en koffie in thermosflessen klaar maken en dan, op naar Arnhem, de Zypendaalseweg 101, het adres van de abortuskliniek. Nog niet al te warm en regenachtig proberen we in de ene hand de rozenkrans en in de andere onze paraplu vast te houden. En een paar flyers en wonderdadige medailles om uit te delen in onze jaszakken.

Verdrietige gezichten

Voor sommigen van onze groep was het de eerste keer buiten bij een kliniek te staan. Dat maakt indruk: vrouwen die zich afschermend opstellen en snel naar binnen willen, en na een paar uur lijkbleek en met innig verdrietige gezichten weer buiten staan. Het proberen mensen aan te spreken met ons hulpaanbod: financiële hulp, psychische hulp, woonruimte, adoptie, het is er allemaal. En bidden, het ene rozenhoedje na het andere.

Wonderdadige medaille

Vandaag maakten we mee, dat sommige vrouwen onze folders hebben afgewezen, maar een heel aantal ze ook hebben aangenomen. Er waren vrouwen die na de abortus heel graag een wonderdadige medaille als geschenk aannamen. Ook was er een vrouw twintig minuten in de auto blijven zitten in de buurt van de kliniek, met de motor nog ronkend. Zij reed daarna weg. En een vrouw, die ons bedankte, nadat we beloofden voor haar te bidden.

Positieve reacties

Wat bijzonder was waren de positieve reacties van voorbijgangers. "U bent goed bezig, mevrouw", zei een jonge vrouw. "Ik vind u moedig, dank u hiervoor", sprak een oudere man. Een jongeman, die eerst wat meer wilde weten, nam afscheid met: "Ieder zieltje is er toch weer één, veel succes." Deze reacties spreken boekdelen: mensen in Nederland willen geen abortus. Er moet hulp komen voor deze vrouwen, zodat zij hun baby'tjes kunnen behouden.

Meedoen?

Wanneer u mee wilt bidden of raadgeven bij een van de abortusklinieken in Nederland, neemt u dan contactmet ons op. Wij zullen u een training aanbieden en verder begeleiden. Om mee te doen hoef je geen heilige of psychotherapeut te zijn. Het enige wat nodig is, is hart voor ongewenst zwangere vrouwen en de ongeboren kinderen!

⇒ Stirezo komt op voor het recht op leven van de ongeboren kinderen.

Steun onze strijd tegen abortus en doneer nu!

Laatst bijgewerkt: 9 juni 2021 14:33

Doneer