Waarom wij hulp bieden bij abortuscentra

THEMA'S:

Woensdag stonden Stirezo-wakers bij het abortuscentrum in Zwolle. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Verscheidene media berichten over het waken.

EO - Visie: Bidden bij de abortuskliniek

De Stentor: Bidden en praten bij abortuskliniek

Radio 1: Stop met demonstreren bij abortuskliniek

Omroep Max - Hallo Nederland

Wij van Stirezo zijn blij met de media-aandacht, want zo kunnen wij Nederland bewust maken dat echte hulp aan ongewenst zwangere vrouwen hard nodig is. Het geeft ons ook de gelegenheid om uit te leggen waarom wij bij abortuscentra waken.

'Lastig vallen'

Ook het abortuscentrum van Zwolle heeft zich geuit over het waken. Directrice Desiree Krol zegt tegen De Stentor: "Prima dat deze actievoerders een mening hebben en die mogen ze ook uiten. Maar ik wil niet dat ze onze bezoekers lastig vallen."

Afzijdig

Om te beginnen: wij vallen vrouwen niet lastig. Nooit gedaan ook. Wij delen slechts een flyertje uit en geven aan open te staan voor een gesprek. Gaat de vrouw daar niet op in, dan houden wij ons afzijdig. Zo werken wij en niet anders. Beschuldigingen dat wij vrouwen intimideren en de toegang verhinderen zijn ronduit leugens.

Ernstige verzaking

Gaat een vrouw (geheel vrijwillig en vrijblijvend) op ons aanbod in, dan kan een gesprek ontstaan. Dit gesprek kan heftig zijn. Puur omdat de levenssituatie van ongewenst zwangere vrouwen dan heftig is. Een dergelijk gesprek is eigenlijk de taak van de aborteur, maar die maakt er zich met een jantje-van-leiden vanaf. Alles wordt onder de noemer van 'onontkombare noodsituatie' geschaard. Ook oplosbare problemen als schulden. Dat is een ernstige verzaking en noodzaakt de echte hulpverlening door wakers.

Curetteren

De noodzaak van het waken is nog groter als je weet hoe aborteurs zwijgen over de medische risico's van abortus. Neem curettage. Daarbij wordt met het kindje met een stofzuiger verwijderd uit de baarmoeder. Dat brengt medische risico's met zich mee. Als je een spontane abortus (miskraam) hebt, waarschuwt de arts je voor die risico's en stelt curetteren uit tot het niet anders kan.

Verzwegen risico's

Als je abortus provocatus wilt, krijg je die risico's niet te horen. Ook op de website van het Zwols abortuscentrum zwijgt erover (1, 2). Sterker nog, de Zwolse aborteurs beweren: "Medisch gezien zijn er in elk geval geen consequenties van een abortusbehandeling."

Onvruchtbaarheid

De gezaghebbende Mayo Clinic verteltwél over de risico's. Mayo Clinic stelt dat curettage de kans verhoogt op miskraam en vroeggeboorte bij een volgende zwangerschap (een bevinding die ondersteund wordt door recent Amsterdam onderzoek) en tot onvruchtbaarheid kan leiden. Dat wil je toch weten als je als vrouw bij een abortuskliniek komt? Je wordt als zwangere vrouw ronduit misleidt door de Zwolse aborteurs. Al met al genoeg reden voor ons om vrouwen bij het Zwols abortuscentrum aan te spreken.

Afgeslagen met snauw

Er is nog een andere kant aan de kwestie van het waken bij abortuscentra. Die van interactie van personeel met onze wakers. Of beter gezegd: het gebrek daaraan. De eerste keer dat wij in Zwolle stonden, hebben wij de passerende directrice Desiree Krol een flyertje aangeboden. Dat aanbod werd afgeslagen met een snauw. Jammer. Mevrouw Krol, als u dit leest, weet dan: onze deur staat altijd open voor een gesprek, van mens tot mens.

⇒ Stirezo komt op voor ongeboren kinderen en hun moeders. Steun ons pro-life werk en help met een donatie!

Laatst bijgewerkt: 9 juni 2021 11:32

Doneer