YouTube censureert ex-aborteur die de waarheid vertelt over abortusingreep

YouTube censureert ex-aborteur die de waarheid vertelt over abortusingreep

THEMA'S:

YouTube heeft een video van dr. Anthony Levatino verwijderd. Daarin legt de voormalig aborteur uit hoe abortus gedaan wordt. De waarheid over abortus stuit in toenemende mate op censuur.

Feitelijke uitleg

Op de video, gepubliceerd door pro-life groep Live Action, legt dr. Levatino uit hoe abortus precies in zijn werk gaat. Hij laat de gereedschappen zien en geeft feitelijke uitleg. Een animatie toont wat er in de moederschoot gebeurt bijvoorbeeld als de tang de schedel van het kind verbrijzelt. Door de animatie weten we hoe het werkt, zonder dat het aanstootgevend wordt.

Groeiende censuurdrang

Dat YouTube de video verwijderd heeft, is dus niet vanwege bloederige beelden of hysterische retoriek. Wel om een groeiende censuurdrang bij internetbedrijven. Ook Stirezo heeft daar last van; advertentie met alleszins bedaarde en beschaafde inhoud worden geregeld geweigerd. Internetbedrijven als YouTube, Facebook en Google hebben de mond vol van het beschermen van mensen tegen geweld, maar snoeren de mond van een arts die met zijn video laat zien hoe belangrijk het beschermen van ongeboren mensen tegen abortusgeweld is.

Weer online

Live Action heeft protest aangetekend tegen de verwijdering. Met succes want de video staat weer online en kunt u hieronder bekijken. Het is de 11 minuten tijd meer dan waard.

Laatst bijgewerkt: 10 april 2021 21:52

Doneer