Zorg onder druk door corona, maar overheid wil doorgaan met abortus.

THEMA'S:

De zorg staat onder zware druk door de uitbraak van het coronavirus. Zorgverleners maken hun handen vrij om coronapatiënten te helpen. Maar het ministerie van Volksgezondheid dringt ondertussen aan op voortzetting van abortus.

Corona is de prioriteit

Adviesbureau Gupta Strategies heeft navraag gedaan bij zorgprofessionals in heel Nederland. Die stellen behandelingen uit als er geen spoed achter zit. Personeelsleden van bijvoorbeeld huisartspraktijken trekken naar ziekenhuizen om daar te helpen. Het is all hands on deck in de zorg. Corona is daar de prioriteit.

Overheid vindt abortus prioriteit

Maar niet bij het ministerie van Volksgezondheid. Daar heeft men nog een andere prioriteit: het doden van ongeboren kinderen door abortus. Dat blijkt uit een bericht van abortuscentrum Vrelinghuis in Utrecht. Het ministerie van Volksgezondheid adviseert de aborteurs om hun “werkzaamheden vooralsnog zoveel mogelijk doorgang te laten vinden”.

Bron: vrelinghuis.nl

Abortus gaat door

Een bizarre zaak. Verloskundigen moeten afspraken afzeggen met zwangere vrouwen. Kerken gaan dicht. Al het belangrijke komt tot stilstand. Maar abortus moet door.

Laatst bijgewerkt: 30 november 2023 11:35

Doneer