Presentatie in uw parochie

Nogal wat katholieken zijn slecht op de hoogte van ontwikkelingen rond abortus. Niet gek, want het beeld wordt sterk bepaald door pro-choice media. Onze presentatie is een goede gelegenheid voor katholieken om de pro-life kant van het verhaal te horen. Ook willen wij met onze lezingen gelovigen betrekken bij ons pro-life werk door te vertellen hoe ze concreet kunnen bijdragen aan de bescherming van het ongeboren leven.

Wat staat er bij zo’n presentatie op het programma?

Een voorbeeld:
– Ontvangst (19:30 – 20:00)
– Gebed en welkomstwoord (20:00 – 20:10)
– Presentatie, deel I: Waar abortus vandaan komt (20:10 – 20:40)
– Presentatie, deel II: Wat wij aan abortus kunnen doen (20:40 – 21:10)
– Vragen uit publiek (21:10 – …)
– Napraten, evt. onder genot van drankje (… – max. 22:30)
Het tijdstip van aanvang is flexibel, ’s middags is ook mogelijk.

Wat wordt er tijdens de lezing zoal gezegd?

In het eerste deel vertelt Stirezo-woordvoerder Rutger Schimmel over de huidige stand van zaken omtrent abortus provocatus: hoeveel kinderen er geaborteerd worden, met welke technieken, enz. Vervolgens gaat hij in op de controversiële geschiedenis van abortus en de toekomstige toepassingen ervan. Tenslotte legt hij uit waarom de Kerk pro-life is.

In het tweede deel gaat bestuurslid Hugo Bos in op gangbare tegenwerpingen (‘Zonder abortus raakt de wereldoverbevolkt’) en hoe die van repliek te dienen. Hij toont daarna hoe je concreet kan bijdragen aan de bescherming van het ongeboren leven. Succesvolle voorbeelden passeren daarbij de revue.

Wilt u een presentatie van Stirezo in uw parochie (of vereniging of ander verband)?
Neem contact op met ons!

Doneer